chili con carne

Jag vet att det finns många regler om hur en chili con carne ska se ut men de struntar jag i - för min del handlar det rätt mycket om burkar av olika slag ;-) har en på spisen nu som luktar gudomligt och kommer att utfodra mig länge och väl. Vi får gratis luncher från jobbet från och med onsdag men om jag ska vara ärlig så äter jag hellre min egen mat.

Denna anrättning går till såhär:

Bryn 900g nötfärs (eller för all del blandfärs) i lite smör och lite olja. Häv i två hackade gula lökar, en skivad morot och en hackad grön paprika. I med en burk cannellini-bönor och en burk mixed bean salad från Tesco. Två burkar Napolina-tomater, en burk Heinz Cream of Tomato Soup, 5 dl vatten och en skvätt vin om du har något stående. Chilipulver (mitt har cayennepeppar iblandat), tabasco och en skvätt Worcestershiresås. Sjud så länge du orkar, njut av dofterna och kolla att det inte blir torrt. Äts med sked och gärna färskbakat bröd - jag ska baka baguetter om en liten stund :-)

noodle soup for needy people

Nigella skriver fint om nudelsoppa och i boken Nigella Express där receptet först var med är det ett foto på henne i pyjamas med en skål framför sig.

Jag sitter just nu i pyjamas med en ganska liknande skål framför och jösses vad opretentiöst och avslappnande det är!

"it's the humidity!!"

Ni vet hur Monica i Vänner ser ut när de är på Barbados och fuktigheten ställer till det med hennes hår?

Jag, världens mest rakhåriga människa, har nu råkat på ungefär samma predikament...Och då har jag just borstat ner det. Äsch :D jag klagar faktiskt inte, jag tycker att det är lite mysigt! Och så får ni den stora äran att se mig utan smink också, det har väl vissa av er gjort förr men ändå :-)

Ska strax pipa upp till Sainsbury's och köpa soppåsar - Tescomannen kommer imorgon, jag fick en £5-voucher på mailen igår och leveransen kostar £5.50 - då jag ska ha tolv liter bubbelvatten t.ex känns det rätt värt 50p att få det levererat till dörrn!