rock me to sleep

Har varit vaken sedan kvart över tre och funderat alldeles för mycket på saker som jag blir förbannad över. Jag brukar för det mesta borsta bort det värsta och bara kämpa på, men när folk man tror att man kan lita på sviker, när någon som lovat något sviker, när någon som man inte behöver svara inför ställer till med bråk, då blir jag irriterad, ledsen och faktiskt i vissa fall riktigt förbannad.

Det som stör mig mer än något annat är när det är så lätt att se rakt igenom folk och utan att ens behöva tänka efter veta exakt hur tankegångar har gått - eller snarare inte - då hela bakgrunden kommer ifrån någon som inte har ett smack med situationen att göra.

Jag blir ledsen när jag har ställt upp som fan i ungefär alla delar av mitt liv för att hjälpa till, för att stötta och för att se till att allting blir så bra som möjligt för andra människor (och här snackar vi allt ifrån jobb till privatliv) och så plötsligt betyder inget något. Hur mycket ska man behöva ta i? Jag är ingen ängel och inget helgon men jag fördömer inte själv och räknar inte med att bli fördömd heller.

Men, som de säger. Det är när det blåser som man vet vem som verkligen bryr sig. Och ni vet vilka ni är :-)

Well well, strunt samma. Förhoppningsvis har det hela lugnat ner sig snart och jag är otroligt glad över att jag får fira nyår med Linda imorgon, det ska bli jättemysigt!

happy wednesdayFarmors gamla basker fick följa med ut på stan idag. Det är smått otroligt att jag med mitt jättehuvud får plats i den överhuvudtaget. får visserligen vara lite småförsiktig runt öronen. Förresten kan ni om ni anstränger er riktigt ordentligt se hamsterutbuktningen på höger sida (vänster på bilden då) - trodde den var borta men lite sitter visst i!

sover sover och sover lite till

Jag som praktiskt taget slog rekord i nattsudderi innan jul har sannerligen vänt på steken. Innan jag kom hit hem till Götet så satt jag verkligen uppe hela nätterna och sökte jobb och fixade och donade, sov några timmar frampå morgonkvisten, sedan kanske ett par till på eftermiddagen... ja. Nu? Det är ett mirakel om jag är vaken till 22, och då har jag oftast tagit en liten tupplur efter middagen också. Vaknar någorlunda utsövd sisådär tio-elva timmar senare och är praktiskt taget redo att gå och lägga mig igen.

Jag skyller på mörkret! Och en massa psycho-drömmar på morgonkvistarna, brukar vakna till när mamma går upp lite efter fem och timmarna därefter är minst sagt utmattande! Häromnatten till exempel smugglade jag och pappa flyktingar till Töreboda (jag visste inte ens vart det låg förrän jag tittade dagen därpå). Pappa odlade även ostron i min gamla kritask från första klass på min fönsterbräda. Vad betyder det tro?

Nu ska jag lägga mig och läsa en liten stund till, därefter hoppa i badet, och sedan in till stan för fika/lunch med Linda och Camilla, ska bli jätteroligt!

Har för övrigt gjort rätt för mig här hemma i veckan och lagat middag lagom till föräldrarnas hemkomst, det har varit mycket uppskattat. I måndags blev det paj med rökt skinka, cheddarost och lök, plus lite paprika/chili-crème fraiche i äggstanningen och en jättegod pizzasallad samt marinerade champinjoner vid sidan av. Igår bjöds det på superlångkokt köttgryta (lite gulaschaktig faktiskt) med pressad potatis och inlagd gurka... mmm! Oklart om jag har ansvaret idag också, hörde något om pyttipanna så det kanske är bäst att jag ser till att göra något åt det...