hallå hallå

Usch, det är jättetråkigt att inte hinna med att blogga - fast i och för sig har jag använt min fritid ganska väl den här veckan, så det får vara :-)

Hade tänkt försöka sova ut imorse men glömde naturligtvis att stänga av väckarklockan från igår så kvart över sex ringde den. Skoj! Eller inte. Somnade om en stund men nu är jag klarvaken, får se om jag kanske tar en liten lur till om en stund.

Jobbet är konstigt för tillfället - nästan varenda dag denna veckan har jag inte haft ett smack att göra efter lunch förrän plötsligt allt händer efter att jag har slutat. Och är jag kvar säger jag ju inte nej, liksom. Men igår var jag på gränsen till nervsammanbrott när en av direktörerna (som varit ute sedan lunch och knappt kunde prata) bad mig göra en rapport till honom klockan halv sju som han skulle komma tillbaks och hämta klockan sju - så jag la i högsta växeln och fick allting ordnat. Tjugo över sju hade han fortfarande inte kommit tillbaks så jag ringde honom på mobilen, han var på puben femtio meter bort men orkade uppenbarligen inte komma uppför backen. Jag har varit mer imponerad i mitt liv, kanske.

Oklart om jag måste åka in i eftermiddag eller inte men jag håller tummarna för att jag slipper, just idag skulle det vara skönt att slippa. Åker gärna in en stund imorgon om någon behöver mig men jag känner att jag behöver komma ikapp mig själv lite grann idag, jag har mått konstigt hela veckan - trött, ont i bröstet då jag hostar så mycket och väldigt konstiga ångestkänslor - särskilt på bussen - som jag inte kan härröra till något särskilt. Försöker att tänka på att andas rätt och äta ordentligt - för att inte tala om att försöka lägga mig i tid vilket alltid fallierar - blir det inte bättre får jag väl gå och ta ett snack med en doktor i oktober.

Igår när jag kom hem pratade jag med Linda på Skype, fy tusan vad roligt det var, det var alldeles för länge sedan sist :-) och i onsdags pratade jag med Tara på telefon en stund vilket också var jättekul, jag är inte världens största telefonmänniska egentligen men jag tror att jag börjar lära mig.

Nej, nu ska jag gå och diska och moppa köksgolvet tror jag bestämt, ha en fin lördag le tous!

lördag hela veckan

Nja, det kanske man inte kan påstå, men NU är det i alla fall lördag! :-)

Veckan har väl varit lite upp och ner om jag ska vara ärlig - måndagkvällen var som sagt otroligt trevlig, vandrandet hem i tjugo centimeters-regn (jag, överdriva?!) mindre trevlig. Tisdag var det tunnelbanestrejk så jag gick hemifrån klockan sju för att vara säker på att slippa en massa problem på bussen - kom fram till jobbet tio i tio. Det tar normalt en timme dörr till dörr. Det var naturligtvis ingen som blev arg för det, men det var förargligt för att jag verkligen trodde att jag hade tänkt till. Fyra olika bussar fick jag äran att ta, samt bevittna att en kille försökte slå chauffören på käften när han sparkade av oss vid Angel.

Igår kväll var jag hemma hos Cicci och sippade champagne i trädgården i väntan på långväga besök, väl hemma lagade jag en helt otroligt god pasta som jag måste tipsa om - har inga mått är jag rädd, men ungefär såhär gjorde jag:

Fräs en strimlad purjolök (ingen jättestor, men ja, lagom ;)) och ett par teskedar vitlökspuré i en klick smör i en kastrull. När det hela mjuknat lite (men det ska inte ta färg) så ha i ett paket smoked salmon trimmings eller liknande - kostar inte mycket och är helt perfekt till en sådan här sås. Rör om och njut av hur vansinnigt gott det doftar! Skvätt i lite citronsaft och häll på något glas vitt vin, låt det hela reducera tills det knappt är någon vätska kvar. I med någon knapp burk crème fraiche och dill förstås! Låt koka en stund på låg värme och servera med nykokt tagliatelle eller liknande. SÅ gott blev det! Räcker till två hungriga och lite till.

Jag kan tänka mig att man skulle kunna använda rökt makrill istället för laxen faktiskt, det är nog inte något jag någonsin ätit till pasta men jag tror att det skulle bli riktigt gott.

brrrr!

Distinkt oimpad av en oannonserad diversion på bussen som slutade med promenad hem i hällregnet - boo! Hade jag vetat att den skulle svänga av i en halvmil hade jag gått av vid Highgate och gått den vägen men icke. Jaja, nu är jag hemma i pyjamas och tofflor och ska snart krypa under täcket och få in några sköna timmars sömn.

Hade en underbart trevlig kväll med Lana, det var alldeles för länge sedan vi sågs och vi hade jätteroligt - som alltid :-)

Halsontet har gett med sig men det känns som om det sitter en flodhäst över bröstkorgen och jag har otroligt retsam hosta men den hoppas vi ger med sig snart!