melodikrysset 52 - 2011

Äsch. Försöker pigga upp mig men det går sådär alltså. Fast en bra sak är att febern har gått ner, nu har jag knappt 38 grader vilket väl inte ens räknas som ordentlig feber, så det måste vara positivt. Men så roligt är det inte att sitta här ensam, det är det inte.

Jaja. Melodikrysset var det! Spelaren laggade så det stod härliga till så jag vet inte ens om jag har full koll på alla ledtrådar, men det gick ju bra i alla fall. Vi ser hur det håller ihop!Jag sa till D igår kväll att jag var övertygad om att ABBAs Happy New Year skulle dyka upp i dagens kryss - det gjorde den inte, men väl en spansk version av Dancing QUEEN V10, och den manliga motsvarigheten, alltså KUNGL4. Det slog mig just att det kanske skulle ha varit KING, jag hörde som sagt inte riktigt. Jaja, knappast världens ände. L5 kom med Ja se det SNÖAR - vilket det definitivt inte gör här, men det var rimfrost i gräsmattorna i förmiddags. På V8 var jag inte helt hundra men förstod att när Eldeman önskade något geografiskt i plural handlade det nog om ÖAR, och det var rätt - Island in the sun, den gamla Belafonteklassikern. Jag föredrar Weezers version med samma namn förstås :-)

L8 efterfrågades vad man gör i melodin We wish you a merry Christmas - ÖNSKA, med andra ord. V14 är inte en av mina favoritlåtar direkt men den har en tendens att fastna i skallen - SARA Vargas Spring för livet. Hade inte en aning om att den varit med i Melodifestivalen för övrigt. V13 var ett litet pytteord ifrån Ekorrn satt I granen. V15 och L11 var roligt - EDITH PIAF sjöng den strålande Milord. L2 var också ett trevligt inslag, PINK FLOYDs Money fick lite airtime.

V9 fick vi höra en kort snutt som nog alla känner igen, och frågan gällde vilket företag man sammanknippar trudelutten med - vilket var SF. L3 var en gammal favorit - Good Thing av Rebecka TÖRNQVIST. Tyckte jättemycket om den då det begav sig! Det var även roligt att få höra SPOTNICKS spela Auld Lang SyneV1. L7 var ADELE som sjöng Rolling in the deep. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar henne eller egentligen mest stör mig på henne.

V6 blev en kvalificerad gissning - frågan gällde vem pianisten var som hade gjort arret och även spelade melodin och det råkade passa med Charlie NORMAN - vilket nog var rätt. Och sist men inte minst en rolig swingig sång av LOUISE Hoffsten - jag har aldrig hört den förut men gillade den skarpt, något i stil med Jag är en jitterbug från Söder. Sånt funkar på mig!