procrastinating

BAH jag har en massa småsaker att göra innan jag åker på söndag men jag orkar bara inte! Igår var jag på två möten med rekryterare, de gick bra men jag tycker sådant är väldigt nervöst och uppstressande, så jag sov max en halvtimme natten till igår och typ en timme natten till idag. Jag kan funka på lite sömn men två nätter i rad, nja... hade även glömt hur mycket jag hatar trafiken i City, jag trodde att jag skulle välta av ljudnivån när jag gick av bussen. Fast vägen som går förbi min lägenhet inte direkt är liten så går det inte att jämföra på samma dag, ens de mindre vägarna i City menar jag. Fy bubblan, tacka vet jag skogen här :-)

två nötcrème och en moviebox

Lyssnar på Två Nötcrème och en MovieBox av Filip och Fredrik. De är helt otroliga, rekommenderas å det varmaste! Jag är ju några år yngre än dem, men vissa saker minns man ju ändå... biltelefoner till exempel, och jag glömmer aldrig vår första video! 1986 var det, jag och mamma hade varit i Hunnebo, antar att pappa jobbade fast mamma hade semester, och så hade han köpt en VIDEO! Spelade alltid in Disneytajm med Lasse Åberg i alldeles för högt uppdragna brallor...

På tal om det. Vilka är era första nyhetsminnen?

Jag minns Tjernobyl - mamma lyssnade på radio på grammofonen när hon fixade något i köket och jag hörde väl på något när jag lekte med något. Missuppfattade hela alltihop och gick ut till mamma och frågade: "Du. Vem ÄR den här Karl Åby som de pratar om hela tiden?"

Sedan, och det var ju faktiskt ett par månader innan Tjernobyl - Palmemordet. Jag skulle upp och titta på Godmorgon Sverige med Fredrik Belfrage (som jag kallade min väninna - fråga mig inte) och så var det bara en svart skärm där det stod att programmet var inställt för att statsminister Olof Palme hade blivit mördad. Jag var liksom tre och ett halvt och hade ju ingen aning om vad varken statsminister eller mord betydde så jag gick in till mamma och pappa och klagade för att jag inte fick se detta underbara program. Lite chockerande kanske för dem då. (Och ja, jag kunde läsa då.)

Sedan känns det inte som om jag kommer ihåg så mycket viktiga saker på ett antal år, nutidsorienteringen i skolan vanns alltid av samma kille ändå så det var liksom ingen nytta med det (fast jag tror att min kusin Michael vann skoltävlingen ett år!) - till Estonia. Vi hade varit hemma hos kusin Fredrik med familj på kalas och det blåste som bara f-n och mamma sa i bilen "Vilken tur att man åtminstone inte är ute på sjön!". Jag vaknade mitt i natten och lyckades inte somna om och sedan kom mamma in och berättade på morgonen. Skolan var helt vansinnig den dagen, min klassföreståndare envisades med att spela Stad i ljus och sedan hände det inte så mycket. Vi var liksom tolv, bogvisir var väl inget vi riktigt fattade egentligen.

Nu har jag totalt tappat tråden här, man ska inte blogga kvart över sju på morgonen :D

välkommen lilla ruth <3

Min fina kusin Jennie födde en liten flicka i söndags natt. Eller, hon var väl rätt stor på 55 cm :) hon är gudomligt söt och det är så roligt med flera småttingar.

Annars har mamma raggat upp en helt otrolig lägenhet åt mig i Göteborg. Ska kika nästa vecka men läget är helt fantastiskt, den är stor och ligger på översta våningen så man slipper Led Zeppelin-älskande folk ovanpå. Som klampar dessutom. Och inte hälsar ;) mycket att reda upp här först men det blir inget flyttande på några månader än så det ska väl gå bra. Vill göra mig av med massor av böcker och förmodligen en del DVD:er också, ska göra en lista och lägga upp så får den som vill det den vill (tja, först till kvarn då), vad tror ni om det?

Idag har jag bokat in ett möte med en rekryterare om ett förlagsassistentsjobb som kräver svenska. Inte så välbetalt men allt är bättre än inget. Något vettigt måste jag få göra tills augusti kommer!

På lördag ska jag träffa gamla jobbarkompisar från 2001-2003, skobutiken. Ska bli helt otroligt kul, även om jag hatar Facebook ibland så är det ju faktiskt ett otroligt verktyg också. Det är ju underbart att kunna återknyta kontakter som man tappat. Som vännerna jag träffade i julas i Göteborg - en av dem hade jag inte sett sedan trean, en sedan nian kanske och en sedan 2002. En av dem messade just för att säga att han ska till London i helgen men vi hinner nog tyvärr inte ses i och med att jag åker på söndag och är upptagen lördag eftermiddag - men vi siktar på en fika i Göteborg de närmsta veckorna istället. Det är hur roligt som helst.