melodikrysset 43 - 2011Nu vill jag gärna påpeka direkt att jag prickade fel på L2, naturligtvis ska det stå FÅGELHOLK och inte FÅGELHOLR men jag orkade inte print-screena om så ni får ta det ;-)

Vi började med en rendition av BJÖRNEN SOVER och frågan var vart kreaturet bor. Nu enades jag och Stilige Kusinen om att det var helt FEL då björnar faktiskt inte BOR i sitt IDE, men det passade så det fick väl vara då.

V6 fick vi in DOGGE. Jag älskade Latin Kings då det begav sig men har faktiskt ingen aning om hur jag visste att detta var han. Men det var det!

L2 undrade den gode Eldeman i vilken sorts bostad de i sången bor - FÅGELHOLK, förstås, då vi fick höra Tjo vad det var livat i holken i lördags.

Dubbelfråga härnäst, V1 och V9 - här fick jag och Kusinen samarbeta. Jag gissade hårt på att det var Birgit NILSSON som sjöng på V9 och han bidrog starkt med MY FAIR LADYV1. Jag hade möjligen kunnat lista ut det utav kryssplanen men det gjorde jag inte, so there. Nog för att jag läst Pygmalion men inte finns den sången med där. I could have danced all night var det för övrigt.

Ännu en dubbelfråga som bestod av En gång jag seglar i hamn L4 och L10. Även känd som LITEN blir STOR. På någon vänster listade jag ut dem själv men när den gode Eldeman sa att de tu var varandras direkta motsatser så visste jag att jag hade gissat rätt.

V7 hade jag faktiskt aldrig hört förut, men underligt nog diskuterade jag och D ERIC Clapton igår kväll i ett bra tag. Alltid bra. Alltid.

L5 rörde jag ihop totalt men som tur var kom Kusinen ännu en gång till undsättning. Det var förstås Har DU sett Herr Kantarell. Nu kom jag på att vi nog rörde ihop det lite grann båda två då vi var eniga om att sången hette Har du sett min lilla katt - nu är jag rätt säker på att det inte var så.

L8 och L1 är också ord som jag inte har en susning om varför jag kan - och de två som min kloke far failade på. CHRIS MEDINA heter grabben och jag är fullständigt förvirrad över hur jag vet det.

V13 var ju från Karlsson på Taket och frågan var vad för mekanisk maskin huvudpersonen har i sig. MOTOR får vi väl anta.

L13 hade jag ingen aning om men gissade hårt på MÅL, vilket jag fick bekräftat av min dyre fader, det var tydligen Nacka Skoglund som sjöng. Mer än jag visste.

V12 var förstås PARIS Hilton. Jag vet inte varför jag slogs så länge med vem det kunde tänkas vara vars namn slutade på RIS.

L12 missade jag ledtråden till men gissade hårt på POVEL, vilket visade sig stämma.

Och huvudpersonen i V14 var ju AXEL. Var inte särskilt säker men när jag fick höra att hans älskling hette Maj var jag rätt säker :-)

sit and drink pennyroyal tea

Trött, trött, trött. Satt uppe sent igår kväll och pratade med en gammal kompis på Facebook som jag inte pratat med på flera år, och plötsligt var klockan över två, och sedan ringde väckarklockan kvart över åtta för att påminna mig om medicinen och nu är jag sömnig som bara den. Men jag hinner sova en stund i eftermiddag, jag börjar inte jobba förrän 18. Det känns skönt att ha några timmar för mig själv nu.

Jag fick ett av de finaste SMS:en jag någonsin fått igår kväll och ler fortfarande åt det. Det är otroligt vad relativt små saker kan göra.

they put me on some medication, my point of balance was askew

Det är ganska tydligt att hjärnmedicin inte riktigt är min grej, jag rör ihop saker och ting något så fruktansvärt! I söndags pratade jag till exempel med David om matchen mellan Nya Zeeland och All Blacks - Nya Zeeland ÄR All Blacks - och igår rörde jag totalt ihop det när vi pratade om F Scott Fitzgerald och Truman Capote, jag har även pratat om tomater när jag egentligen menat linser, refererat till Camillas bröllop som ännu inte inträffat istället för Lindas och blandat ihop Tobias och Anton Hysén på ett väldigt stökigt vis då Tobias spelade för Blåvitt i söndags och Anton höll (ett för övrigt strålande) tal i halvtid.

Plus att jag går in i saker och ting (mer än vanligt), slår mig och skär mig och slår saker i köksbänken när jag lagar mat, inte riktigt kan sikta ordentligt och praktiskt taget har tappat balanssinnet.

Förutom att man ska vara så god och passa sig om man får självmordstankar (hallå, jag bor på nionde våningen!) så är de vanliga biverkningarna - alltså de som drabbar fler än tio personer av hundra - huvudvärk, yrsel, sömnighet eller dåsighet, klumpighet eller bristande koordinationsförmåga, dubbelseende eller dimsyn, illamående och kräkning och hudutslag. Av just dem är jag nog nöjdast med klumpighet och bristande koordinationsförmåga. Faktiskt. Nog är jag sömnig ungefär hela tiden också, men hellre det än huvudvärk och kräkningar.