Personal shopping

Min ömma moder var på personal shopping på Åhléns idag.
 
Gissa hur mycket hon lyckades spendera?
 
8000 spänn. Jag är sjukt imponerad.

Önskedags!

Förlåt radiotystnad. Jag har inte mått så bra de senaste dagarna. Eller ja, det gör jag fortfarande inte egentligen. Men men.
 
Men nu är det dags att rösta på vintervärdarna i Vinter i P1, så gör det :-) Jag klickade i några av mina favoriter men skrev in några stycken själv också, dessa rackarna. Förutom Birro för honom glömde jag av, men jag gillar ju faktiskt honom. Sedan är väl chansen att Martina Haag får prata igen så snart väldigt liten så jag knappade in Erik.
 
Mest nöjd med Oldsberg / Hellberg, blir det realitet blir jag jätteglad! Fast jag vet inte om man kan förvänta sig så mycket av deras musikval.

Melodikrysset 34 2012

Det har ju varit lite Melodikrysset-rast här, i och med kass dator och Hunnebovistelse förra helgen. Hade visserligen kunnat skicka in då, men jag lyckades ju sova till tjugo i tolv och det var mamma som löste, så det kändes inte rätt.
 
Men idag har jag löst! Utmärkt underhållning mellan tvättspringningarna.
 
 
 Alltså. Jag vet att jag har gnällt om detta förut men nya blogg.se är ju under all kritik. Man kanske skulle kolla funktionerna innan man låter det gå live? Och ja, jag jar mejlat dem om det också. Det är lite frustrerande att skriva ett relativt långt inlägg som bara försvinner. Så tycker jag. 
 
Anyway. Det har ju varit lite Melodikryss-paus här i och med icke fungerande dator och faktumet att jag var borrest förra helgen. Men nu är vi tillbaks på banan!
 
Vi började med V9 och det var kära gamla göteborgslegenden ALF Robertson som sjöng Dans på Brännö Brygga. Strålande melodi. Vi sjöng in den på kassett att dansa vals till på mellanstadiet, bredvid Dansen den går uppå Svinnsta Skär och något av Taube. ((Fatta hur glad jag är att ha det i bagaget! Jag träffar ofta folk som inte har en susning om hur man dansar vals.)) När vi ändå är på sjön passade det väl bra med ännu en sjömanslåt, nämligen den på L9 om AXELÖhman. Som hade blå kavaj. En av de miljoner melodier som min pappa har gått och nynnat på så länge jag minns.
 
Sedan dök typ den enda melodin från Melodifestivalen som jag har koll på upp på V11, Oth my god! av The MONIKER. Riktigt bra låt tycker jag och hade aldrig trott att det var en Eurovision-kandidat. L12 är typ världens skönaste låt, IN the mood av Glenn Miller. Eller, jag vet inte om han skrev den men den är himla härlig. På V10 gissade jag skarpt på att det var Shirley CLAMP som sjöng och det verkar ju som om det var rätt. Love lifts us UP where är väl sådär allmänt känd och detta var tydligen en tappning av Julian Lloyd Webber på V13. 
 
V1 fick vi en blast from the past - det var ju TELEVINKEN som var ute i trafiken med Tant Anita! Sjukt kul!  L3 var dock mindre kul, suck, hur många gånger ska vi behöva höra My heart will go on i krysset? Jaja. Den kom ju hur som helst ifrån TITANIC på L1. Om det var någon som missat det. Hrm. V6 var Phil Collins med You can't hurry love och det var ju TRUMMOR han spelade i början av sin karriär i Genesis.
 
 L3 / L5 var lätt. Lisa EKDAHL med VEM VET. SÅ tröttsam. Min bästis mamma älskade Lisa Ekdahl så jag har blivit spytrött på att lyssna på den natt och dag. Bortskämd är vad jag är. Hemma var det ju vara Bruce Springsteen, Creedence Clearwater Revival och Beatles. Typ.
 
V7 hade jag inte hört förut, men listade ut att det handlade om A-HA innan sändningen ens börjat. Det verkar som om låten heter Butterfly. Je ne sais pas. L2 / L4 var en dubbelfråga som jag inte förstår logiken bakom förutom att man eventuellt kan säga att båda sjunger jazz. Jättekonstigt. Hur som helst så sjöng LOUIS Armstrong What a wonderful world och NORAH Jones Come away with me. Jaja, det får väl vara en gåta då. Eldeman var väl kissnödig.
 
Osså sist men inte minst så sjöng NISSE Hellberg Stjärnan i mitt liv. Mycket vackert!
 
Nu går jag och hänger lite tvätt. Host och pust så tråkigt.