söndagsfrid

Igår fick jag leka Florence Nightingale igen. Killen under mig hade ramlat på isen och brutit foten. Stackarn. Jag var inte mer involverad än att jag ringde 112, sprang upp och hämtade hans legitimation och en filt från min egen lägenhet, men hans mamma kom upp i förmiddags och tackade för hjälpen. Antar att det inte blev någon operation utan att han fick komma hem redan igår kväll. Det var lite efter 17-tiden det hände. Nog för att det är roligt att kunna hjälpa till, men det SKA inte vara så isigt att folk halkar på rumpan hela tiden. En av ambulanskillarna var dessutom samma som var här i maj och han mindes mig. Lite kul, eller något ;)

Såg dock i eftermiddags att de faktiskt nu har grusat gångvägarna där det var blixthalt. Så det är väl bra. Mamman till killen sa att hon skulle ringa Parkförvaltningen, och det tänkte jag ju också göra - men nu har ju något gjorts, så.

Annars har jag inte gjort så mycket mer spännande idag än en sväng på Friskis, lagat chili con carne och äntligen fått ordning på mina glödlampor.

melodikrysset 4 - 2012

 

Ganska lätt idag också. Det man inte kunde direkt var förhållandevis enkelt att gissa sig till - och det visade väl sig att det blev rätt också.

 

Start på L1. Som bekant gillar jag att börja i övre vänsterhörnet, det känns rätt. En väldigt trevlig version av No woman, no cry fick vi höra, med BOB MARLEY såklart. Har aldrig hört just den versionen förut men tyckte om den! Därpå till V8 en alternativ text till gamla godingen Jag är en ASTRONAUT. Det måste finnas miljoner texter till den melodin? Tycker mig minnas en del rätt obscena sådana från mellanstadiet? L2 var filmmusik vilket alltid är lite svårt för mig, men nog visste jag att Stanley Kubrick hade gjort filmen om SPARTACUS 1960. Fast jag har naturligtvis inte sett den, men musiken kände jag igen.

 

V6 och V10 gissade jag mig till innan vi ens hörde melodin, en intressant version av LUCY in the sky with diamonds, naturligtvis av The BEATLES. Jag var osäker på om jag skulle stava Spartacus med C eller K, men fick då reda på det ganska snabbt. V1 är faktiskt en sång jag gillar fast det absolut inte är min sorts musik egentligen. Boten Anna med BASSHUNTER. Misstänker att om jag hade spenderat någon som helst tid i Sverige under sommaren när den tydligen blev semesterplåga hade jag nog haft en helt annan uppfattning. Nu gillar jag den i alla fall. I rimliga doser.

 

L5 och V14 var lite tramsig, tycker jag. Det var RING RING av ABBA i en lite smålöjlig tappning, och vad väntar protagonisten i sången på att få göra? SVARA. Nej, den var jag inte förtjust i. L12 var en sådan där gammal klassiker, haha. Tommy Nilsson och Tone Norum sjöng Allt som jag känner ur åttiotalsfilmen PS Sista Sommaren. Som jag förstås inte heller har sett, men kunde gissa mig till. V7 var lite kul, en tjej som heter Katja någonting bjöd på en spansk version av Sjösala Vals. Jag är ju som säkert bekant väldigt förtjust i Evert Taube så detta var kul. Och visst dansar Rönnerdahl på en ÄNG.

 

L4 var lite rolig. Jag har alltid trott att min pappa hittade på texten NU SKA VI VARA snälla själv. Pinsamt nu! Han brukade nynna på den när jag och mamma slogs som arga katter när jag var tonåring (nej, inte handgripligen) - men det är ju en riktig sång. Av Karl Gerhard-varianten. På V11 önskades förnamnet på tjejen som sjunger med Svante Thuresson i Majsolens strålar. Kryssplanen inbjöd till LISA, och både jag och Maja tänkte Lisa Ekdahl - men det visade sig vara Lisa Nilsson. Strunt samma. Rätt namn.

 

V13 och L3 var gissningsbara men jag var tvungen att kolla upp vad V13 faktiskt var med min gamle klasskamrat. Jag förstod ju att svaret skulle bli YES men kunde inte komma på vilken melodi det var. Yes, we have no bananas var rätt svar. På L3 hade jag och Maja tänkt oss att det skulle bli HILTON, men det blev HALLON istället. Smurfarna forever!

det som tippar vågen

Har gått och spånat på en Smartphone hela veckan. Nu har jag blivit övertygad.Tillbaks om en stund!