det var som fan!

Jag skulle googla "pulled pork", och precis när jag började knappa kom någon och skulle prata, så jag tittade inte ner när jag satte händerna på tangentbordet och hamnade alldeles åt helskotta fel.

Men check this out:
Google VET alltså att folk gör såhär!

Helt jäkla otroligt.

((Ursäkta suddig screenshot, jag var tvungen att dra upp storleken och orkade inte ladda om.))

vuxenpoäng och rädisor

Jaja. Nu är jag lugn igen.

Det gick bra igår på vuxenpoängssamlandemötet, jag ska börja pensionsspara på mellanrisk och... ja. Det var väl inte så mycket mer. Trevlig tjej också!

Gick och fyndade lite på Coop Konsum när jag ändå var på Wieselgrensplatsen. Mitt gamla hood. Jag minns när det fortfarande var Domus. Domus hade snygga plastpåsar i pastellfärger på klädavdelningen... och de häftade ihop papperspåsarna med kvittot utanpå. Råkar jag minnas, av någon anledning.

Anyway. Jag gick in där för jag skulle ha tag på en plastcitron, och det hittade jag. Jag hittade dessutom två burkar gröna mezzanillaoliver, ett paket rökt lax, en bit fin rökt skinka på 500g, tre bullar (jag vet inte vad som for i mig men när jag såg dom var det bara GOT TO HAVE YOU) och en rejäl knippe rädisor. Jo, och en rätt stor bytta potatissallad.

Allt detta till det facila priset av typ 140:-.

Alltså, Coop Konsum är DYRT, men när det är billigt så är det verkligen billigt.

Hoppade på en 10-spårvagn som kom precis när jag kom ner till hållplatsen utan egentlig koll på vart den går, men efter lite awkward spanande på kartan (ni vet, det står folk under och man står bröst mot bröst med dem för att titta på något ovanför deras huven) så såg jag att den visst gick uppåt Valand till, så jag åkte till Kungsportsplatsen och tog mig en liten promenad vid vattnet. Vädret var strålande och det är alltid lite kul att titta på folk som kommer från jobbet och skolan i vårsolen och lyssna på de - otroligt duktiga - A-lagarna i Kungsparken som sjöng Bob Dylan och Johnny Cash så det skrällde om det.

Kom hem, åt köttfärssås och makaroner med prästost och mycket svartpeppar och kände mig nästan lite studentikos. Kom på att min Allersprenumeration har gått ut och att jag hade totalslut på frukt, så jag gick till ICA och fyndade lite till. Chorizo och en jättestor helgskinka, frukt, tidning, tre lättdrycker, fryst potatisgratäng till någon krissituation... so much for en tidning och några äpplen. Jaja. Det går åt!

Resten av aftonen löste jag korsord till bakgrundsljudet av Filip och Fredriks Två nötcrème och en moviebox och hetsåt rädisor med salt på. Ska skriva lite mer om det här med rädisor med salt på lite senare, det har med ett intressant fenomen att göra som slog mig igår.

nära-tåget-upplevelse

Imorse på väg till jobbet var bussen någon sekund, någon meter, ifrån att köra rakt in i ett TÅG. Visserligen ett långsamt godståg, och till skillnad från de vanliga tågen var det väldigt kort, men jag tror inte jag har varit så rädd i hela mitt liv.

Satt lugnt och läste Louise Boije af Gennäs när jag plötsligt tittar upp, hela bussen skriker till och chauffören tvärstannar och liksom svänger av så saker och ting flyger och vi står tvärsöver vägen.

Fy FAN vad äckligt det var. Jag skakade i hela kroppen i typ en halvtimme efter avklivandet. Usch.

Fast nu är jag rätt lugn.

Men vilka jäkla förare de sätter på industribussarna. Fel väg flera gånger i veckan, häromveckan försökte en a) köra upp på järnvägsspåret och b) köra upp på en gångbana, efter att ha kört ner till muséet och fått vända på en liten parkeringsplats.

Nä, Västtrafik. Bättre kan ni!