Melodikrysset 19 - 2012

 

Haha, idag löste jag krysset och stängde ner hela rutan innan jag varken hunnit print screena eller skicka in lösningen. Spån. Men det var ju inte så svårt att rekreera det hela tack vare anteckningar och ett någorlunda vettigt närminne. I alla fall ibland. ;)

 

L1 och L4 var min pappas största hatobjekt i hela världen, THORE SKOGMAN tillsammans med Sigge Fürst. Melodin heter något i stil med Ett roligare Sverige, tror jag, och det var hr. Skogman som skrev text och musik. V7 var superfina Mälarö kyrka, det det sjunga om en ORGEL. L2 hade jag inte hört på superlänge och jag minns att jag var jättetrött på den som barn  när den var i ropet, men nu tycker jag faktiskt att PUGH Rogefeldts Mitt bästa för dig är ganska gullig. L3 var en helt grotesk svulstig version av Hotel CALIFORNIA. Som jag gillar men fick stackars Fredde att få utslag.

 

V14 var Show me heaven med MARIA McKee. Jag får ju säga att jag placerade henne i wailarfacket med Mariah Carey och Whitney Houston och gänget eftersom denna låten alltid dök upp på typ Absolute Love och Radio City Love Songs och de där samlingsalbumen, men när Pulp Fiction senare kom, där hon sjunger (If love is a red dress) Hang me in rags - en sjukt bra låt - så spanade jag in henne lite ytterligare och hon är betydligt rivigare än man  kan tro. Hennes Drinkin' in my Sunday dress är en av de svängigaste countrylåtarna jag någonsin hört. Ge henne en chans! L11 - här dök mormor upp igen, för det var ULLA min Ulla av käre gamle Carl Michael. V10 önskade pluralformen av melodin som spelades, nämligen FRÄMLINGAR. Konstig fråga.

 

Efter nyheterna fick vi höra LOREEN. Jag kan fortfarande inte sjunga sången, men jag känner ju igen den. Euphoria heter den väl? V13 - här blev vi övertygade om att mormor och morfar var med - det var Så skimrande VAR aldrig havet, som spelades på morfars begravning. ((Efter lobbyverksamhet då mamma och moster ville spela en porrsång.)) L8 var en parodiversion av Mikael Rickfors VINGAR, som handlar om att köpa "renar för pengarna" - jag kom på att jag alltid trott att de sjöng "jag ska köpa RENAT för pengarna". Hahaha. V9 och V6 undrade hur texten börjar - tredje och tolfte ordet skulle in. Så det blev som så att "Jag hade EN gång en båt, med segel och ruff och KÖL".

 

Här tänkte jag knäppt nog att det nog var första gången jag skrivit ÖL i Melodikrysset, fråga mig inte vart den tanken kom ifrån - och så är nästa svar just Ett glas ÖL efter Hasseåtages "cover" på Round the back of the arches. Det var alltså L5. Knas. Och tja. V1 kunde man väl gissa sig till ganska pronto, men jag visste egentligen inte att TOP CATS hette just så. Låten heter i alla fall Baby Doll och jag tycker att den är ganska catchy om man får säga så. Definitivt bäst av det lilla jag hört av årets Melodifestivalbidrag, om det var i år? Jo det tror jag.

 

And thus concludes this week's kryss.

Kommentera här: