Melodikrysset 43 - 2012

Har slackat med Melodikrysset i några veckor. Inspirationen har inte funnits och jag har bara inte haft lust. Men nu löste jag gårdagens i alla fall så det är väl lika bra att lägga upp det :-)
 
 
Det var visst barnhelg i P4. Jag vet inte om jag tyckte att precis allting var så väldig barninriktat i detta krysset, men okej, vi kör! Svårt var det i alla fall inte.
 
Jag gillar ju när det går i någorlunda logisk ordning och idag var det imponerande skött från vänster till höger och mer eller mindre uppifrån och ner. Nice one.
 
V1 var rätt lätt att gissa sig till efter som det handlade om Dunderhonung till tonerna av Sommartider - alltså var det BAMSE som sjöng. L1 var inte heller särskilt svårt, BÄ BÄ vita lamm kan väl de flesta. L2 hade jag inte hört förut men det är alltid roligt att höra MARKOOLIO, jag är lite av ett garderobsfan. V14 kändes väl inte så himla barnorienterat, det var något av Dalarnas Spelmansförening där det spelades på FIOLER - jag hade då inte kunnat det som yngre barn, tror jag. Och L9 var OLOF Palme som höll tal - vilka barn idag känner igen hans röst? Det är knappt så att jag gör det med säkerhet, det var faktiskt över 25 år sedan han gick av daga. Lite konstigt kan jag tycka?
 
Trippelfrågor är jag inte något fan av, men det var inte så särskilt svårt på V8 / V11 / V5. MORS LILLA Olle var ute och plockade BÄR. L3 har jag hört förut men hade ingen aning om att det var ERIC SAADE som sjöng - men det var inte så svårt att gissa sig till. Jag utgår ifrån att jag hade rätt. V6 var lite malplacerad i höstkylan men visst var det IDAs Sommarvisa. Och L4 tänkte jag bisarrt nog på igår förmiddags fast jag inte hade radion på, det är en av mina favoritsånger av Taube - Brevet från Lillan som Ellinor skriver till sin PAPPA. Lipar floder varje gång jag hör den, den är så fin.
 
L13 / L4 var visst från en Rädda Barnen-skiva, jag har aldrig hört den förut men det gick att lista ut att det var LENA PH som sjöng. Fin sång för övrigt! V12 kändes ganska passande just nu, Ja se det snöar (fast det har väl inte riktigt börjat i Göteborg ännu) och då får man vara så god att PLOGA. V10 handlade delvis om Trazan APANSSON, jag tror att Trazan och Banarne var lite före min tid för jag har inga direkta minnen av dem från barndomen, Lasse Åberg minns jag mest som programledare i Disneytimmen - tror jag det hette - på söndagsmornarna.
 
L7 var Här kommer Pippi Långstrump och hon har ju en häst som heter Herr NILSSON, och V7 fattar jag inte alls hur det har med barn att göra, det var Stockholm i mitt hjärta där sista ordet i refrängen är NU. Nog för att jag tittade på Allsång på Skansen med farmor och farfar när jag var med dem på landet som liten, men inte tycker jag att det är en sång som barn generellt kan? Eller?
 
Jaja, det konkluderar gårdagens Melodikryss och det känns väl rätt roligt att vara tillbaka i gamet :-)