Melodikrysset 43 - 2012

Har slackat med Melodikrysset i några veckor. Inspirationen har inte funnits och jag har bara inte haft lust. Men nu löste jag gårdagens i alla fall så det är väl lika bra att lägga upp det :-)
 
 
Det var visst barnhelg i P4. Jag vet inte om jag tyckte att precis allting var så väldig barninriktat i detta krysset, men okej, vi kör! Svårt var det i alla fall inte.
 
Jag gillar ju när det går i någorlunda logisk ordning och idag var det imponerande skött från vänster till höger och mer eller mindre uppifrån och ner. Nice one.
 
V1 var rätt lätt att gissa sig till efter som det handlade om Dunderhonung till tonerna av Sommartider - alltså var det BAMSE som sjöng. L1 var inte heller särskilt svårt, BÄ BÄ vita lamm kan väl de flesta. L2 hade jag inte hört förut men det är alltid roligt att höra MARKOOLIO, jag är lite av ett garderobsfan. V14 kändes väl inte så himla barnorienterat, det var något av Dalarnas Spelmansförening där det spelades på FIOLER - jag hade då inte kunnat det som yngre barn, tror jag. Och L9 var OLOF Palme som höll tal - vilka barn idag känner igen hans röst? Det är knappt så att jag gör det med säkerhet, det var faktiskt över 25 år sedan han gick av daga. Lite konstigt kan jag tycka?
 
Trippelfrågor är jag inte något fan av, men det var inte så särskilt svårt på V8 / V11 / V5. MORS LILLA Olle var ute och plockade BÄR. L3 har jag hört förut men hade ingen aning om att det var ERIC SAADE som sjöng - men det var inte så svårt att gissa sig till. Jag utgår ifrån att jag hade rätt. V6 var lite malplacerad i höstkylan men visst var det IDAs Sommarvisa. Och L4 tänkte jag bisarrt nog på igår förmiddags fast jag inte hade radion på, det är en av mina favoritsånger av Taube - Brevet från Lillan som Ellinor skriver till sin PAPPA. Lipar floder varje gång jag hör den, den är så fin.
 
L13 / L4 var visst från en Rädda Barnen-skiva, jag har aldrig hört den förut men det gick att lista ut att det var LENA PH som sjöng. Fin sång för övrigt! V12 kändes ganska passande just nu, Ja se det snöar (fast det har väl inte riktigt börjat i Göteborg ännu) och då får man vara så god att PLOGA. V10 handlade delvis om Trazan APANSSON, jag tror att Trazan och Banarne var lite före min tid för jag har inga direkta minnen av dem från barndomen, Lasse Åberg minns jag mest som programledare i Disneytimmen - tror jag det hette - på söndagsmornarna.
 
L7 var Här kommer Pippi Långstrump och hon har ju en häst som heter Herr NILSSON, och V7 fattar jag inte alls hur det har med barn att göra, det var Stockholm i mitt hjärta där sista ordet i refrängen är NU. Nog för att jag tittade på Allsång på Skansen med farmor och farfar när jag var med dem på landet som liten, men inte tycker jag att det är en sång som barn generellt kan? Eller?
 
Jaja, det konkluderar gårdagens Melodikryss och det känns väl rätt roligt att vara tillbaka i gamet :-)

Lördag

En helknäpp vecka. Orkar inte ens gå in på det. Men jag kan rapportera att jag har världens största blåtira över vänster öga, samt ett jätteblåmärke på ena sidan käken. Och nej, det är ingen som har slagit mig, och nej, det var ingen fylleskada. Men jag ser verkligen inte riktigt klok ut. Ser att folk tittar på mig som om jag blivit misshandlad och det ser verkligen ut som om någon givit mig rejält på käften. Vet inte hur många gånger jag fått dementera det på jobbet. C var så söt och tog mig åt sidan och sa att jag var tvungen att berätta för honom om det VAR någon som hade slagit mig så att han kunde hjälpa mig att lösa det här. Gulle honom.
 
Så. Igår somnade jag i fåtöljen framför The Big Bang Theory innan klockan var 22. Förflyttade mig med mycket möda och stort besvär (och tandborstning då) till sängen och somnade med en gång. Sov elva timmar. Vände mig om och sov två timmar till.
 
Hade visst lite att ta igen ja.
 
Hade nog tänkt göra både det ena och det andra idag men jag bara orkar inte. Fortfarande SÅ TRÖTT! Hade tänkt städa och handla ordentligt och gud vet vad men det får bli imorgon för idag finns helt enkelt ingen energi eller lusta att göra något annat än läsa böcker och surfa lite och skriva lite och dricka buljong. Jag får väl säga att det är rätt skönt att inte gå ut i och för sig med tanke på hur jag ser ut. Kanske visar jag en bild sedan, hohoho, det är rätt speciellt. Jag blir lite rädd när jag ser mig själv i spegeln och då borde jag ändå ha vant mig vid det här laget...
störigt.

Familjeliv - igen

 
Ja, det är ju sådant som händer varje dag.
 
Herregud.
 
((För övrigt kom det naturligtvis någon och skulle prata med mig när jag gjorde den här print screen:en. Tjusigt.))
 
Inatt fick jag sova kanske tre timmar! Hurra! Men det är inte nog för fem nätter - dock är jag betydligt piggare idag än jag varit resten av veckan, det ska sägas.