Re-sult!

Jag löste just mitt första Storkryss! Fem ugglor! Bara tre suddningar och en stavningsgoogling. Sjukt nöjd. 
 
Som sagt så lyssnar jag på QI när jag löser korsord, har jag inget i bakgrunden kan jag inte koncentrera mig. 
 
De pratade just om gubbarna som vaktar Towern. Vilket påminde mig om en sjukt rolig händelse en gång för ungefär hundra (eller okej, nio) år sedan. Den ska jag berätta imorgon för jag är alldeles för trött nu. Ska se om jag kan leta fram några foton från den incidenten också, det var - som så mycket annat 2004 - 2007 - helt effing surrealistiskt. 
 
Godnatt mina vänner! 

Hemma hos mig själv

Åkte hem till Högsbo i eftermiddags. Fick SMS-avisering om att min Glossybox för januari hade kommit och den måste jag ju hämta här på Axel D, så jag tänkte att jag kan lika gärna åka hem en sväng. Städa lite och sådär. Även om jag knapt har varit här blir det ju lite dammigt och så. 
 
I processen hittade jag massor av Allers som jag har sparat och inte hunnit med korsorden i, men glömt var jag lagt dem, result! Jag har löst korsord som en demon de senaste dagarna, och nu har jag maaaaassvis! Whee! Typ tio stycken. Lyssnar på QI eller liknande och kryssar loss. Och så blir pappa glad för han får alla Storkryssen och A-korsorden för de förstår jag mig inte på. Eller, oftast kan jag kanske en tredjedel om jag tänker lite, men ibland orkar jag inte... 
 
Men! Glossyboxen är perfekt för mig denna månaden, glömde tyvärr kameran i Backatorp så fotona får komma imorgon, men det kunde inte bli bättre! :-) Tre av sakerna har jag behövt ett tag, en visste jag inte att jag behövde men det gör jag nog, och den femte är sjukt praktisk. Håll andan till imorgon va? ;-) 
 
 
Suddig mobilbild. Desolée. 

Underligt beteende

Inte nog med att jag har varit pigg sedan kvart över sex trots få timmars sömn och power walkat - jag har även kört en session på mammas motionscykel och utövat fotvård. 
 
Det är något som inte stämmer här ;) 
 
Nu har jag satt igång tomatsåsen till ikväll så får den puttra både länge och väl - i typ två timmar... 
 
 
 
 
+ fond och vatten, resterna av en färdig tomatsås med oliver som jag hittade i kylen, socker, salt och peppar förstås blir en bra bas. I vanliga fall skulle jag ha i vitlök också, men mamma är en omtänksam tandsköterska som inte vill andas vitlök på patienterna imorgon. Vilket är schysst och fullt förståeligt. 
 
Framåt slutet åker det nog ner lite oliver också, Tabasco eller chilipeppar för att lyfta det hela lite och eventuellt lite lite citron eller vinäger. I vissa recept föreslås det att man ska ha i lite grädde, men det handlar om en sådan pyttemängd att jag tycker att det känns onödigt att öppna en tetra. 
 
Jag kikade på lite olika recept som sagt för att komma på något nytt, vilket i detta fallet blev att fräsa tomatpurén i olja först. Det luktar väldigt gott men jag är rädd att det har bränt fast i kastrullen. Men men, den dagen den sorgen.