2014: 136 - Onda flickor av Alex Marwood

Alex Marwood är pseudonym för journalisten och författaren Serena Mackesy. Bara så att vi har det klart för oss :-) 
 
Jag har hört talas om denna boken rätt länge känns det som - och nästan enbart i positiva ordalag. Vilket jag förstår, för den är verkligen riktigt bra. Otroligt välskriven! 
 
För 25 år sedan anklagades 11-åringarna Annabel och Jade för att ha mördat en liten flicka. De fick en "vuxen-rättegång" (jf. fallet James Bulger) och blev "fängslade" på olika anstalter. De släpps till slut med nya identiteter - och på villkor att de aldrig någonsin ses igen. 
 
Men det gör de ju, naturligtvis. 
 
Amber jobbar som städchef på nöjesfältet i den lilla kustorten Whitmouth. När hon hittar en död kvinna i spegellabyrinten startar en serie brutala mord på den lilla orten. Kirsty är journalist från Surrey (jag tror att Whitmouth ska föreställa Kent eller möjligen Essex) och åker dit för att bevaka händelserna. När de två träffas känner de genast igen varann... 
 
Och som sagt. Otroligt välskriven roman - och spännande så det räcker och blir över. Ett par av karaktärerna är beskrivna på ett sådant sätt att man ryser vid blotta tanken på dem. Flashbacksen som berättar om dagen då lilla Chloe dog är tydliga och ställer inte till med förvirring, som jag tycker att flashbacks kan göra ibland. Slutet lämnar många tankar - det är några dagar sedan jag läste boken men jag tänker fortfarande på just slutet. 
 
Stephen King säger: “The suspense keeps the pages flying, but what sets this one apart is the palpable sense of onrushing doom.” Jag håller med honom. 
1 Johanna:

skriven

Den här har jag i min "lilla" läshög. Kul att höraatt den är bra :)

Svar: Ja, jag tyckte hemskt mycket om den!
Anna

2 Anna A:

skriven

Tyckte också om denna när jag läste den.

Svar: Ja, väldigt speciell men väldigt skickligt skriven.
Anna

Kommentera här: