Bokbloggsjerka 29 augusti - 1 september - Sommarens spännande läsning

 
Jaa, Bokbloggsjerkan hos Annikas Litteratur- och Kulturblogg är tillbaks! Som första fråga får vi, föga förvånande: Vad har du läst för spännande böcker i sommar?
 
Just spännande böcker har jag faktiskt läst en hel del - så jag försöker göra någon sorts lista :-) 
 
Första boken jag läste i juni var Therèse Raquin av Émile Zola - som trots att man vet vad som sker i slutet lyckas vara rätt spännande! Bittrare än döden av Camilla Grebe och Åsa Träff var otroligt bra. 
 
Den bok som gjort mest intryck på mig under sommaren är den fantastiska Steglitsan av Donna Tartt som har allt, inte minst spänning. 
 
Gone girl av Gillian Flynn var ju en uppenbarelse också. Snacka om bladvändare! Likaså Onda flickor av Alex Marwood. Skymningens barfotabarn av Anna Jansson är nog min favorit-Maria Wern hittills. Mycket spännande. 
 
Maria Lang är alltid lagom spännande, och så även i Siden sammetUnder skalbaggens bo av Mary Willis Walker var inte döspännande hela tiden, men ändå välkomponerad. 
 
Och nu ser jag att de senaste fem böckerna jag har läst alla kvalar in här, haha! Dessutom har jag ju två spännande böcker på gång också... dessa fem är i alla fall Rottweilern av Ruth Rendell, Vila i frid av Sofie Sarenbrant, Svart fjäril av Anna Jansson och Andra andningen av Sofie Sarenbrant - och sist men absolut inte minst, underbara, fantastiska Mörka platser av Gillian Flynn! 
 
1 Boklysten:

skriven

Det var inte lite du hunnit med!

Svar: Det gäller att ligga i vet du! ;)
Anna

2 Freja:

skriven

Så många spännande böcker du läst i sommar! Jag har läst flera av dem och andra liggr här hemma och väntar på sin tur, det känns lovande!

Svar: Ja, det känns som om jag inte har läst så mycket i sommar, men när jag tittar tillbaks så har jag ju faktiskt det ändå :-)
Anna

3 Helena, MsHisingen:

skriven

Hur många böcker listade som helst och jag har läst en?! Deckare är helt klart inte det jag läser mest :)

Svar: Men det blir ju sådär ibland! Vissa veckor kan jag gå igenom hur många listor och jerkor och tematrios och grejer som helst och inte ha koll på nästan några, och andra veckor är nästan allt bekant. Vi gillar olika! ;)
Anna

4 Monika:

skriven

Det var en hel del böcker det, många har jag läst och gillat andra står och väntar i läskön.

Svar: Och då är det ändå inte alla, haha! ;) Jag hoppas att du gillar de som väntar på dig Monika!
Anna

5 Anonym:

skriven

Ser ut som du haft en bra lässommar. Zola är jag sugen på och Sarenbrant står i hyllan och väntar på mig.

6 Anna A:

skriven

Ser ut som du haft en bra lässommar. Zola är jag sugen på och Sarenbrant står i hyllan och väntar på mig.

Svar: Det låter bra Anna, ser fram emot att höra vad du tycker när du läst dem :)
Anna

Kommentera här: