Bokbloggsjerka 7-10 februari - koll på lästa böcker?

Helgens fråga hos Annika är: "Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?"
 
Jag är medlem på både Boktipset och Goodreads, men kommer väldigt sällan ihåg att använda tjänsterna... så i stort sett förlitar jag mig på min litteraturkategori
 
Tidigare skrev jag bara en lista rakt av, men 2012 började jag att skriva något om varje bok jag läste och det har jag fortsatt med. Jag tycker att det är väldigt kul, och stimulerande! Dessutom kan jag ju alltid läsa tillbaka om någon undrar om boktips, vilket är uppskattat i min omgivning :-) 
 
 
1 Ewa K:

skriven

Än så länge har jag bara koll på min läsning i bloggen, men där har jag bara fört in böcker som jag recenserat.

Svar: Jag försöker att skriva om allting jag läser färdigt så det är ett okej register för de senaste åren... men jag har ju läst en hel del tidigare också. Därför tar jag med omläsningar i mina inlägg också :)
Anna

2 Skriva läsa leva:

skriven

Att använda Goodreads har jag inte ens tänkt på. Bloggen duger i nuläget :)

Svar: Jag har en kompis som använder sig av Goodreads nästintill religiöst, och har gjort det i många år. Jag har bara aldrig riktigt fastnat för det, jag trivs med bloggen :)
Anna

3 Monika:

skriven

Just det där att skriva något om varje bok man läser gör att man kommer ihåg dem bättre, tycker jag :)

Svar: Absolut, jag håller med! :) Det händer att jag kan tänka att jag aldrig läst någon av XYZ men när jag söker för säkerhets skull visar det sig att jodå, för ett och ett halvt år sedan minsann... typ så ;) Jag tycker att det är väldigt kul att skriva om böckerna också!
Anna

4 Tobias:

skriven

Gillar tanken på att skriva lite om varje bok man läst. Inte nödvändigtvis i en "komma-ihåg-lista", utan mer för att kunna se tillbaks på alla underbara böcker man läst. :)

Svar: Det är jättekul! Och har jag inte lust att skriva så himla mycket så gör jag inte det, det är ju bara jag själv som har eventuella "krav" på mig själv :)
Anna

5 Therése:

skriven

har tidigare varken fört anteckningar på papper eller digitalt men bloggen har ändrat på mycket. Nu passerar mycket fler böcker mina bokhyllor men jag känner mig betydligt bättre strukturerad!

Svar: Ja, jag är glad att jag har börjat skriva lite mer utförligt om mina läsupplevelser, det är kul! :)
Anna

6 Freja:

skriven

Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

Svar: Precis så gör jag också. Senaste halvåret har jag lyckats med minst tre dubblett-par på loppis... i och för sig gör jag tvärtom ibland också - häromveckan skulle jag börja skriva om en bok och upptäckte att jag hade ju inte läst mer än de första två-tre kapitlen! Skyller det på feberyra... ;)
Anna

Kommentera här: