Bokgeografi - vecka 9 - Kanada

Idag tar enligt O oss med till Kanada! 
 
1. Berätta om en bok eller flera böcker du läst som utspelar sig i Kanada eller är skriven av en författare med anknytning dit. 
 
Jag var säker på att jag hade några kanadensiska böcker i bakfickan, men icke sa Nicke - de enda jag kommer på är Anne på Grönkulla-sviten. Som jag minns som väldigt mysiga men jag kan inte direkt återberätta dem. 
 
2. Berätta om en eller flera författare som på något sätt har anknytning till Kanada. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val. 
 
Här är det ju självklart att nämna Alice Munro, jag tror inte att någon motivering behövs ;) Jag har inte läst något av henne ännu, men tänkte försöka lägga vantarna på ett eller annat nu under bokrean. The Blind Assassin av Margaret Atwood står i hyllan hemma och väntar på att bli läst, och jag skulle gärna vilja läsa Douglas Coupland som jag tycker verkar intressant. Nu gled detta visst in i fråga nummer...
 
3. Berätta om en bok av en författare som på något sätt anknyter till Kanada, som du inte läst men är nyfiken på
 
Kanaans land av Sven Delblanc skulle jag gärna vilja läsa, den är del i Samuelserien som delvis utspelar sig i Kanada under mellankrigstiden. 
 
4. Om du vill kan du även berätta om andra kulturella inslag från Kanada
 
Detta var lättare än litteraturbiten, för det finns ju faktiskt väldigt många bra musiker från Kanada! Jag ska inte bli långrandig, men Bryan Adams Waking up the neighbors var min första CD, Alanis Morissette hjälpte mig att skrika ut rätt mycket tonårsangst, Barenaked Ladies är otroligt kul, Leonard Cohen ljuvlig, Melissa auf der Maur, Michael Bublé, Tegan and Sara, Ron Sexsmith, Rufus Wainwright, Martha Wainwright... och så två att undvika då, Justin Bieber och Nelly Furtado. 
 
Jo, och så tycker jag ju om Robert W Services poesi också. A grain of sand var Dagens dikt här häromveckan
1 enligt O:

skriven

Douglas Coupland har jag läst en bok av, men läser gärna fler. Lyckas inte komma på titeln bara, men den handlade om en skolskjutning. Bryan Adams är nostalgi!

Svar: Jaaa! Jag såg Bryan Adams i Scandinavium '99. Helt fantastiskt knökat av nostalgi! :)
Anna

2 Ugglanoboken:

skriven

Margaret Atwood kommer du säkert att gilla! :-)

Svar: Det tror jag också! Varenda gång jag når den i högen lyckas jag gå på loppis och komma hem med tjugo böcker till som hamnar ovanpå. Jag ska stoppa den i handväskan när jag är klar med bokrea-fynden!
Anna

Kommentera här: