Bokbloggsjerka 28 februari - 3 mars - Bokreafynd

I år är egentligen första året som jag verkligen varit på bokrean. I England existerar den knappt, och de åren som jag varit hemma har det inte blivit av. 
 
Denna helgen frågar Annika oss: Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå? 
 
Men - i år såg jag i tidningen att Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt var extra billig, 59 kronor första dagen på rean, i tisdags, och var tvungen att springa in på Akademibokhandeln och hugga en. Trodde att det skulle vara knökfullt i butiken och huggsexa efter böckerna, men inte då - det var hur lugnt som helst. 
 
Efteråt hamnade jag inne på Coop Forum där jag hittade Blå koral av Louise Boije af Gennäs i pocket för 29:-. Utmärkt, då jag läste första i serien för ett tag sedan och gillade den skarpt! 
 
Dagen därpå hamnade jag på ett annat Coop Forum där jag fick tag på Kaffe med rån, en bok jag inte tidigare hört talas om men som verkade väldigt rolig och hade min idol Katarina Mazettis rekommendation på framsidan. 49:- för den. 
 
Och i torsdags när jag väntade på besked om jobbet åkte jag en sväng till Backaplan för att inte bara sitta hemma och glo på telefonen. På en bokblogg läste jag om Miss Peregrines hem för besynnerliga barn på förmiddagen, jag hade aldrig hört talas om den tidigare och blev intresserad - när jag gick in i bokhandeln stod den mitt framför ögonen på mig, så den fick hänga med hem tlll det facila priset 69:-. 
 
Så jag är nöjd med min första ordentliga bokrea! :) Och jag är sugen på allihop! Är mitt i Miss Peregrine nu - Mormor kommer nog härnäst. 
 
   
 
 
   
1 Monika:

skriven

Kaffe med rån har jag hört mycket om, den verkar rolig.

Svar: Den var helt ny för mig faktiskt, men när jag såg att Katarina Mazetti hade skrivit rekommendation på framsidan så var det givet :)
Anna

2 Bokslukaren:

skriven

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn köpte jag på Myrorna häromsistens. Ett mycket spontant köp som jag tror att jag antingen kommer att tycka väldigt mycket om, eller inte alls.

Svar: Jag hamnade nog någonstans i mitten faktiskt. Det är inte det bästa jag har läst, men inte heller en besvikelse.
Anna

3 yasuisora:

skriven

Kaffe med rån har jag läst! Kul och lättsam underhållning!
Miss Peregrines... har jag också läst! Trodde den skulle vara läskigare än vad den var, med tanke på fotografierna, men helt klart läsvärd, spännande historia.
De andra två har jag inte läst, men jag är nyfiken på Min mormor...!

Svar: Miss Peregrine blev jag klar med inatt. Gillade nog fotografierna mest av allt :)
Kaffe med rån tänkte jag börja på ikväll - längtar redan till sängdags!
Anna

4 Freja:

skriven

Åhh, Backmans hade jag oxå velat ha, den missade jag. Hoppas du tycker bättre om Kaffe med rån än vad jag gjorde...

Svar: Det får jag också hoppas då ;) Ska lägga mig med den alldeles strax tänkte jag och hoppas på det bästa!
Anna

5 Funderskan:

skriven

Coop är nog enda stället jag inte besökt under rean! ^^, Men är nog lika bra det... Har redan köpt böcker så det räcker gott och väl till nästa år! :P

Svar: Jag har liksom inte direkt planerat att gå på Coops rea, men det har blivit så när jag ändå varit där och tja, de är ofta riktigt billiga!
Jag har en tendens att köpa minst 20 pocketböcker varannan lördag, så egentligen behöver jag absolut inte gå på några reor alls :D
Anna

6 Emmas hylla:

skriven

Miss Peregrine stöter man på här och var nu. Jag kanske slår till på den också...

Svar: Ja, verkligen! Den har dykt upp i jag-vet-inte-hur-många utmaningar sedan rean satte igång :) Jag tycker att du ska ge den en chans, den är absolut värd de 69:- (eller vad det nu var) - om än bara för de underbara fotografierna.
Anna

Kommentera här: