Bokbloggsjerka 7-10 mars - vad hittar du aldrig i min bokhylla?

Veckans fråga hos Annikas kultur- och litteraturblogg är baserad på en artikel ur The Guardian och lyder - "Which books will never be found on your shelves?" 
 
Och vet ni vad - detta är en praktiskt taget omöjlig fråga att svara på för mig. Jag läser allt och jag vet inte om det egentligen finns någon bok som aldrig skulle kunna hittas hemma hos mig. 
 
Saken är väl den att om det t.ex gäller Jimmie Åkesson eller andra ljushuvudens alster så vill jag ju läsa dem så att jag kan bilda mig en egen mening. Är ni med? 
 
Nog för att jag inte skulle vilja bidra till många idioters välfärd i form av royalties, men... jag vill liksom bilda mig en egen uppfattning även där jag har förutfattade meningar. 
1 Freja:

skriven

Jag har allt möjligt i min hylla, men de Harlequinböcker jag ropade in på en auktion, de slängde jag...

Svar: Det kan jag förstå - eller åtminstone att man skänker bort dem!
Anna

2 Therese:

skriven

Jag har också generösa hyllor. Är för nyfiken för att säga aldrig :)

Svar: Det ska man vara Therese! :)
Anna

3 Emmas hylla:

skriven

Jag har också svårt för att säga aldrig, testar det mesta. Men jag tror inte att jag kommer att äga några dikter, det har jag inte fastnat för.

Svar: Ja, testar man inte så vet man ju inte :) Klart att man ska hålla ett öppet sinne!
Anna

4 Funderskan:

skriven

Bra sagt - och håller verkligen med dig!

Svar: Jag tycker (förstås ;)) att det är en vettig inställning till livet i allmänhet!
Anna

5 Funderskan:

skriven

Ja, definitivt är det så! Om man inte tar till sig olika människors synvinklar på livet blir det inte lika lätt att veta vad man själv tycker!

Svar: Precis! Jag förstår hur folk tänker som t.ex tycker att det vore förkastligt att läsa Mein Kampf, men jag tycker att de har fel ;)
Anna

Kommentera här: