2014: 167 - Mina hemligheter av Sophie Kinsella

Alla älskar Shopaholic-böckerna. Jag har bara läst den första och jag tycker inte att den är speciellt bra - så jag har inte lockats av att fortsätta. Men - jag tycker inte att Kinsella skriver dåligt, jag tycker bara att Rebecca Bloomwood är helt otroligt irriterande, och så låg Mina hemligheter i en hylla på loppisen i lördags och såklart att jag skulle läsa den. 
 
Och det gjorde jag och den var riktigt trevlig, faktiskt. Inget mästerverk men lagom underhållande. 
 
Emma Corrigan är tjugo-någonting, jobbar som assistent inom marknadsföring på ett stort globalt företag och ska snart flytta ihop med sin pojkvän, som jobbar på samma företag. Efter ett katastrofalt möte i Glasgow sitter hon på planet tillbaks till London där hon hamnar i business class bredvid en utländsk affärsman. Med tre vodka tonics innanför västen och en massa turbulens berättar hon en massa hemligheter för affärsmannen, som hon ju ändå aldrig kommer att träffa igen. 
 
Men - de landar levande i London, och naturligtvis dyker affärsmannen upp där hon minst anar det... 
 
Så, ja, det är ju en enkel och inte särskilt spektakulär historia, men den är charmig, rolig och rapp. Naturligtvis helt orealistisk på alla plan (!), men äsch, helt okej underhållning innan sovdags liksom. Jag kommer inte att fortsätta med Shopaholic-böckerna, men jag kan tänka mig att läsa någon mer fristående Kinsella. 

Kommentera här: