2015: 31 - Paper Towns av John Green

Jag, som typ alla andra, älskade ju The Fault in Our Stars men jag har inte kommit mig för att läsa något mer av honom ännu. Nu råkade Paper Towns och An abundance of Katherines dyka upp i min eboks-app och då kändes det ju som rätt lämpliga val. (Letar fortfarande efter Var är Alaska?
 
Quentin - Q - har bott granne med Margo Roth Spiegelman hela livet och älskar henne på avstånd, för sin äventyrlighet och allmänna underbarhet. Som barn hittar de tillsammans en man i en närliggande park som begått självmord och ligger under ett träd. Efter det växer de isär som tonåringar kan göra. 
 
En natt dyker hon upp i hans sovrum - hennes pojkvän har varit otrogen och hon tänker utföra elva hämndaktioner - ninja style. Dagen efter är hon försvunnen. 
 
Quentin och hans vänner, Ben och Radar - underbara karaktärer - ger sig ut på en resa för att hitta henne. Men de misstänker det värsta... Margos bästa vän Lacey kommer också med på resan. 
 
Alltså, detta är ingen The Fault in our Stars - långt ifrån. Men det är en snabbläst och läsvärd ungdomsroman och jag kan gärna rekommendera den till YA-läsare. 

Kommentera här: