2015: 61 - Only väg is upp av Emmy Abrahamsson

Nu är det dags! 18-åriga Filippa Karlsson ska åka till London för att försöka komma in på Royal Drama School och uppfylla sin dröm om att bli skådespelerska. 
 
Fast först måste hon ju ha någonstans att bo. Ja, och gärna ett jobb också. Här är det realistiskt minsann - beskrivningarna om hemska lägenheter och hyresvärdar är väldigt bekanta. Inte för att jag har bott i sådana hemska lägenheter som beskrivs, men jag har allt sett en och annan. En hyresvärd stavar Filippas namn Felipe Calzone och det höll jag på att bryta ihop av skratt över. SÅ något som skulle kunna hända. 
 
Ja - allting känns egentligen rätt bekant förutom just skådespelandet och auditions, för något sådant har jag inte varit med om. Ställen som beskrivs under andra namn kan jag identifiera utan större besvär, och jag känner igen hennes tid som kontorstemp väldigt väl genom vänner som jobbat för Office Angels - som heter Bright Angels i boken. 
 
Det är inte lika roligt som Min mamma är snäll och min pappa är utlänning, men Abrahamsson har ett fantastiskt härligt och kvickt språk. Uttryck och ordval är klockrena och jag njöt av hela mitt hjärta när jag läste den. 
 
Det bästa med boken? Att det är första delen i en trilogi, och jag har läst de andra två också. Dock några veckor efter denna... men de kommer! 

Kommentera här: