2015: 24 - Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Ja. Alltså. Jag faller sällan för rekommendationer om "feel-good"-böcker. Jag är förmodligen för fast i allt deprimerande, trasigt och upprörande jag läste och skrev uppsatser om på universitetet. Där läste vi definitivt ingen feel-good. 
 
Men - det är många vars åsikt jag respekterar som har rekommenderat Lucy Dillon och jag väntade ivrigt på att någon av hennes böcker skulle dyka upp på E2GO - det gjorde de aldrig, men Ensamma hjärtan och hemlösa hundar dök till slut upp på loppisen. Hurra! 
 
Rachel är 39 år. Har just förlorat sin älskare, sin anställning och sin bostad. 
 
I samma veva har hon ärvt sin mosters hus i Worcestershire, inklusive hundpensionat och extra hund. Och den sprudlande australiensiskan som sköter stället. 
 
Och så - tro det eller ej - dyker en tjusig veterinär upp! OMG! 
 
Alltså. Detta är en hemskt rar och gullig roman, men det är så förutsägbar att det är inte klokt. Men det förtar inte underhållningen för den är väldigt fin, och den är dessutom välskriven för att vara en extremt typisk chick-lit-roman. Jag kommer att läsa mer av Lucy Dillon om jag får chansen - hon ligger på samma nivå som Marian Keyes med kollegor, och det tycker inte jag är något negativt.