Kulturkollos tisdagsutmaning: Läslov!

 
Läsrörelsen har utlyst att vecka 44 numera är läslov, snarare än bara höstlov! Därmed lyder Kulturkollos tisdagsutmaning som följer: Om du hade läslov den här veckan vad skulle du läsa då?
 
Åh, vad jag önskar att jag hade läslov! Nu har jag allt annat än just lov denna veckan, det är full kareta ända till torsdag - med en långhelg i Warszawa som avslut, men då lär jag inte hinna läsa så särskilt mycket. 
 
Så om jag nu hade läslov skulle jag vilja läsa... 
  • klart Färjan, av Mats Strandberg, som jag tagit halvt ofrivillig paus från. Den är så intensiv att jag fick lägga ifrån mig den, och sedan har jag inte haft tid att verkligen sätta mig till och läsa färdigt. Kan inte läsa inbundna böcker i sängen pga skaderisken - jag tappar dem i ansiktet och får sår på näsroten... 
  • Bonjour Tristesse av Françoise Sagan, som äntligen landade i brevlådan igår. Har velat läsa den länge men det har inte blivit av. 
  • När hundarna kommer av Jessica Schiefauer, som ska landa i brevlådan vilken dag som helst. Det är ju månadens bok i Kulturkollo läser, så klart att jag ska ha hunnit klart med den innan diskussionerna börjar. Det är visserligen först 8:e november (tror jag?), så jag hinner :-) 
  • Något av Gunnar Ardelius, som jag inte läst något av tidigare. Antagligen börjar jag från början med Jag behöver dig mer än jag älskar dig men jag älskar dig så himla mycket. 
  • Grenar av gift av Erin Kelly, som jag hört mycket gott om. 
  • Spådomen av Agneta Pleijel. Har bara läst Hundstjärnan av henne tidigare, men prisnomineringar ger ju alltid en viss lockelse. 
  • Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj - se ovan... 
  • Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov. En sådan där klassiker som jag har i min ägo och har velat läsa länge, men inte kommit mig för. Vet inte hur många gånger jag hört den beskriven som livsomvälvande - och det låter ju alltid intressant. 
  • Kafkapaviljongen av Tony Samuelsson - nästa bokcirkelbok, så det vore trevligt att få ett litet försprång. 
  • Glödens färger av Vibeke Olsson. Fjärde boken om Bricken, som jag sitter och håller på fast jag egentligen vill sträckläsa den nu på en gång! Läste de tidigare i julas, så det börjar bli dags :-) 
...och säkert massor fler, men någon måtta får det väl vara, även om man är snabbläsare... 
1 Ewelina:

skriven

Färjan vill jag också läsa! :)

2 Monika:

skriven

Just det, När hundarna kommer borde vara på väg hem till mig också och den måste jag ju hinna läsa innan den ska diskuteras.

3 Fröken Christina:

skriven

Det var lite att bita i. Jag hittade både böcker jag vill läsa och har läst i din lista. Mästaren och Margarita måste läsas någon gång i ens liv. Om en gillar magisk realism vill säga.

4 Sara Pepparkaka:

skriven

"Färjan" ska jag nog läsa- men sen kanske det blir glesare med Sverigebesöken?

5 Boklysten:

skriven

Mästaren och Margarita har jag haft i evigheter i bokhyllan och den borde jag verkligen ta och läsa nu

Kommentera här: