Seminarium: Hur mörkt får det bli?

 
 
Jag avslutade min bokmässesöndag med seminariet Hur mörkt får det bli?  med Lisa Bjärbo, Salla Simukka, Jessica Schiefauer, Marta Söderberg och Annica Carlsson-Bergdahl. Jag har bara läst Bjärbo tidigare, och inte ännu hennes bok Djupa ro  som var just den som togs upp under detta seminarium. 
 
Samtalet handlade alltså om det mörka i ungdomslitteraturen - mord, död, psykisk ohälsa, självmord, ätstörningar... hur mörkt får det egentligen vara? Bör författaren känna ett ansvar gentemot läsarna att inte skriva om de hemskaste sakerna? 
 
Alla var väl eniga - och jag med dem - om att en författare inte ska skräda sina ord och linda in i bomull. Som Simukka sa - man kan inte skriva thrillers om att baka bullar. 

Jag gick hem efter detta och sträckläste Ramona  av Söderberg, och jag kommer att läsa allt jag kommer över av alla dessa fyra fantastiska kvinnor. 
 
Det känns som om slutsatsen, och den allmänna känslan var just vad Simukka sade - man kanske behöver både thrillers och bullar. Jag gillar det talesättet och tänker anamma det i vanliga livet... 

Det är allt grant i Göteborg...Poseidon skiner på riktigt ikväll :-) 

Full fart framåt...!

Jag trodde aldrig att jag skulle bli så beroende av kalendern i Outlook och telefonen som jag är för tillfället - jag är helt lost utan. Får boka in minsta lilla halvtimme för annars försvinner tiden. Såhär ser till exempel morgondagen ut: 
 
 
Jag är alltså ledig en timme mellan 14-15 och sedan efter 15:30, det är väl då det är meningen att jag ska göra mitt vanliga jobb då. Ja, och på morgonen där ska jag visst vara på två ställen samtidigt ;) Idag har också varit fullspäckad, frukostmöte i stan, sedan hämta visitkort, sedan upplärning med Bella, sedan lunch med Alex och Ting, och så fixa arkiv med Ellen och så ett möte till med Bella och så fika med Anne-Marie och nu pustar jag ut lite grann på Evas Paley med en Ramlösa. 
 
Men det är roligt. Och det är underbart att ha tillbaks min energi så att jag orkar och njuter av det! 
 
Om någon skulle ha vägarna förbi Lindholmen någon dag kan jag rekommendera Restaurang Gothia - de har vanlig husmanskost, men även asiatisk buffé som var riktigt god! Och som vi vet - om kineserna själva tycker om det så är det nog ganska bra. Ting tycker att vår mat är alldeles för söt, det har jag svårt att förstå men det är jätteintressant att höra sådant. Ja, för övrigt vore det ju trevligt om ni hör av er om ni är på Lindholmen och tänker äta lunch, för då hänger jag naturligtvis med ;-) 
 
Imorgon blir det Operan med Linda och Ulla! Det var hemskt längesedan jag var där. Vi ska se Crazy for you, en Gershwin-musikal som tydligen är väldigt feelgood och härlig. Mysigt i höstmörkret!