Kulturkollos tisdagsutmaning: Hur skriver du?

 
Bara att jag inte hann svara på Kulturkollos tisdagsutmaning förrän nu säger väl lite om hur jag skriver ;) 
 
1) Berätta något om ditt skrivande. 
Nuförtiden skriver jag nästan bara blogginlägg, om man bortser från att jag skriver en hel del texter i jobbet då - det är ju inte direkt kreativt skrivande. Eller, ja. Ibland känns det extremt kreativt att försöka formulera sig på ett bra sätt... men det är främst bloggandet. Och här dyker ju lite allt möjligt upp - ibland vardagsbetraktelser, ofta bokrecensioner, kommentarer på omvärlden och saker jag tar intryck av runt omkring mig. När jag skriver beror väldigt mycket på. Ofta blir det tidiga morgnar - jag går upp tidigare än jag behöver för att ha lite tid att skriva. Det funkar inte alltid riktigt som jag tänkt mig. Ibland blir det några rader på någon rast eller på lunchen, ibland lyckas jag ha både inspiration och tid på kvällen - men det är inte så ofta. Allra gladast blir jag av några ograverade timmar en helgförmiddag då jag kan skriva så mycket jag bara orkar. Jag ser redan fram emot söndag, då jag tänker åka in till stan efter att ha sovit ut ordentligt, käka frukost på Evas Paley, läsa och skriva så fingrarna ömmar. Och sedan gå på bio och klarna ur huvudet.
 
Jag har skrivit mycket poesi i mina dagar, men det är inget jag sysslar med just nu. Inte av någon särskild anledning, det har bara inte blivit så. Jag hade en idé om något skönlitterärt, en bok eller novella för ett tag sedan, men raderade alltihop i ett ögonblick av hopplshet. Kanske återbesöker jag den idén, jag är ganska förtjust i det jag hade tänkt ut.  
 
2. Dela med dig av din bästa skrivinspiration. 
Min bästa skrivinspiration är att läsa! Andra bloggar, artiklar, böcker, tidningar, allt jag kommer över. Använder mig inte av någon handbok eller liknande, men jag kan rekommendera The Creative Writing Coursebook för den som vill ha något akademiskt material som stöd i skrivandet för den är kanon. 
 
Andra intryck är också inspirerande. Jag kan bli oerhört inspirerad till att skriva av film, TV, musik, samtal med vänner, familj, kollegor... eftersom jag skriver främst just blogginlägg kan nästan allting vara inspirerande. Och jag har ju inte låst mig till någon nisch i bloggen heller - även om jag väl tänker att jag är bokbloggare, så skriver jag ju om en hel del annat också. Här finns allt från mat och dryck till träning och memes. 
 
Utmaningar är också inspirerande, tycker jag. Jag försöker att delta i Tematrio, Tisdagsutmaningen, Kvinnoalfabetet och Smakebit varje vecka - den senaste kräver ju inte så mycket skrivande, förstås - och det är inspirerande för mig och sätter även lite press - men det får inte kännas som ett tvång. 

Kommentera här: