Tisdagsutmaningen - Din bästa Shakespeareupplevelse

 
Det är Shakespearetema på Kulturkollo denna veckan! Tisdagsutmaningen lyder därmed som följer: Nu är jag nyfiken – vilken är din bästa Shakespeareupplevelse? 
 
Jag skrev ju ett ganska ordentligt inlägg om Shakespeare i helgen, innan jag visste att det skulle bli veckans tema - så jag får hänvisa till det, i första hand! 
 
Men jag kom att tänka på en bit som jag inte berättade om, som är ett väldigt roligt minne - i kursen Re-reading Renaissance Drama fick vi i uppgift att välja en av pjäserna vi studerade under terminen och presentera hur vi skulle framföra den, om vi fick fria händer. Det kunde vara film, teater eller vad som helst - inte så att vi skulle agera själva, utan fundera på scenografi, om det skulle vara i traditionell tid eller samtida, kostymer, allt sådant. 
 
Jag, Verity och Lana (och en tjej till som jag inte kommer ihåg vad hon heter för hon var aldrig där) valde Köpmannen i Venedig - och för att presentera hur vi skulle göra med scenen, kostymer och dekoren använde vi oss av The Sims 2! Det var så fruktansvärt kul att sätta ihop det. Lana var experten som fick göra det mesta pysseljobbet, men vi hade så fantastiskt roligt när vi satt på Veritys takterrass och planerade och bestämde hur vi skulle göra. 
 
Professorn sov genom större delen av redovisningen (det gällde inte bara oss - han flög mellan New York och London tre gånger i veckan under en period när hans pappa var sjuk så han var konstant jetlaggad), men resten av gruppen var mycket imponerade och roade och jag har för mig att vi fick högsta möjliga betyg på den. Och det var ju härligt. Och ett riktigt trevligt Shakespeareminne! 
 
Önskar att jag hade några av bilderna här, men det har jag inte. Ska kolla om Lana mot förmodan har sparat dem någonstans - då lovar jag att dela med mig! 
1 Mrs E:

skriven

En sådan kul uppgift! Tack för påminnelsen förresten, nu kom jag på ännu ett eget Shakespeareminne :-)

Svar: Det var jätteroligt att få ta det perspektivet på pjäserna och inte bara läsa text och prata tema och motiv!
Anna

2 Monika:

skriven

Härligt med Shakespeare som Sims :)

Svar: Ja, det var superkul!
Anna

Kommentera här: