2016: 244 - Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan

Det är inte så längesen jag läste Det lilla bageriet på strandpromenaden - men det fanns ett väldigt gott skäl till att jag sparade uppföljaren! För såklart skulle jag läsa den i Cornwall, där den faktiskt utspelar sig! 

Mount Polbearne, där boken tar sin plats, är dock inte lika stort som St Ives och definitivt inte lika fullt av turister. Men de branta kullerstensgatorna, tidvattnet, fiskebåtarna och allt det där är ju likt. Och det passade väldigt bra att läsa den där, förstås. Jag läste ut den på "min" bänk på kyrkogården med Porthmeor Beach framför mig, det var en fin stund. 


Men boken är inte riktigt lika bra som den första. Tyvärr! Jag blir jätteirriterad på Polly, jag blir jätteirriterad på Huckle, jag blir vansinnigt irriterad på Selina (av ett skäl som alla förstår om ni har läst den, MORR) och ja, i största allmänhet är det en lite småirriterande bok. Med undantag för Neil, förstås. Så fort han är med blir det förstås ljuvligt! 


Och visste ni att man kan följa honom på Twitter? Nu har det varit tyst ett tag, men ändå :-) 


Så, något av en besvikelse trots allt - jag hade verkligen förväntat mig något mycket bättre. Men nu var den inte det, och hur det än är kommer jag säkert att läsa uppföljaren om det blir en - och nästa gång jag är i England ska jag absolut passa på att kika på barnboken om Neil, som har valts ut till "bästa barnbokslistan" av The Guardian


Haha, herregud, märks det att största behållningen för mig var en lunnefågel? Och recepten längst bak - sådant är alltid fint! 


PS: Jag läste den på svenska, men valde det engelska omslaget för det är så himla fint. Och tror inte ni som jag att detta är Pollys fyr? 

 
1 Mrs E:

skriven

Tyckte samma som du, inte lika bra som den första och väldigt irriterande egenheter de har för sig den här gången. Det finns en julversion också, tror jag kommer läsa den runt jul men kan redan lista ut vad den kommer handla om...

Svar: Men va? Berätta mer! Hittar den ingenstans!
Anna

Kommentera här: