2016: 263 - That summer av Sarah Dessen

           
   
 

Jag skrev tidigt i somras att jag äntligen skulle läsa Sarah Dessen på semestern, och när jag hade sisådär 40 timmar kvar blev det äntligen av att jag slog upp hennes första bok, That summer, från 1996! 


Huvudperson är Haven, som är femton år och har sommarlov. Det är en omtumlande sommar - den startar med att hennes pappa gifter om sig med en yngre kvinna, och ska avslutas med att hennes syster Ashley gifter sig. Samtidigt verkar hennes bästa kompis ha gått igenom en personlighetsförändring när hon varit bortrest på läger, och den enda av systerns pojkvänner hon någonsin gillat, Sumner Lee, kommer tillbaka till staden. Vad Haven själv håller på med är hon inte riktigt säker på, men hon orkar inte med allt detta drama

Hon jobbar med att sälja barnskor i gallerian och en dag, när det blir drama även där, rymmer hon sin väg. Det blir bara för mycket

Det är en fin roman och jag kan känna igen mig i den där vilsna tonårskänslan, man vet inte om man är barn eller vuxen och har väl fullt upp med sig själv utan att det ska bli en massa drama överallt runtomkring också. Jag rymde visserligen aldrig hemifrån och har ett stabilt familjeliv i grunden, men jag kan ändå identifiera mig med det där att inte riktigt veta sin plats. 

Detta är den av Dessens böcker som har näst lägst betyg på Goodreads, och så är det ju ibland med debutromaner. Jag tycker inte att denna är fantastisk, men den är trevlig och tänkvärd och jag ser fram emot att läsa mer av författaren. Mycket mer! 

Kommentera här: