2016: 268 - Mina hjältinnor eller vad jag lärt mig av att läsa för mycket av Samantha Ellis

                                  

Jag har varit sugen på denna ett tag, men det har inte blivit av att jag har läst den. Som så ofta är fallet när man har alldeles för mycket man vill läsa men inte tillräckligt med tid! Nu blev den utsedd till en av böckerna i en av mina bokcirklar - jag kunde inte gå på träffen pga bronkit, men jag läste boken i alla fall. 


Den är väldigt välskriven och mycket intressant. Dock är det så att man behöver ha läst böckerna för att verkligen hänga med - och om man inte har läst dem men inser att man vill läsa dem så får man vara så god att hoppa över hela det avsnittet, för det är knökfullt med spoilers. Jag lade några böcker på min TBR, Franny & Zooey av J D Salinger, Lace av Shirley Conran och Dockornas dal av Jacqueline Susann - men då kunde jag alltså inte läsa färdigt om vad Ellis säger. Lite tråkigt. 

Intressant är att Ellis är etnisk irakisk judinna - inte den vanligaste kombinationen - och det är kul att läsa om hennes uppväxt i ortodoxjudiska delar av London där jag själv har jobbat ett tag. 

Så - mysigt och trevligt men jag önskar att förutsättningarna hade varit kända. Hon lyckas liksom spoila hela Anne på Grönkulla inom några sidor och det är faktiskt lite tråkigt, eftersom jag hade tänkt läsa dem. Nu vet jag vad som händer. Tråkigt, förstås. 

Kommentera här: