2016: 271 - Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

Nu är den här, den hett efterlängtade uppföljaren till Sekten på Dimön
 
Mörkersdottir Förlag skriver såhär på baksidan: 
 
"Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull.
 
Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.
 
Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?"
 
Detta är en rejäl bok på 400 stadigt inbundna sidor - men jag läste den på mindre än ett dygn. Författaren var snäll nog att skicka mig ett ex för ett par veckor sedan, men det var först nu i veckan som jag hann läsa. Men det gjorde ingenting - detta är en typisk bok som lämpar sig mycket väl för sträckläsning eftersom den är så dödligt spännande från början till slut. Jag brukar inte bli så överdrivet påverkad av stämningen i thrillers, men det blev jag verkligen här. Sprang och kände på ytterdörren med jämna mellanrum och tyckte att det var superläskigt att åka ner i källaren för att hämta tvätten när det började bli mörkt... och då har jag inte ens hoppat av någon sekt. Så spännande är det, alltså. 
 
Och skrämmande. Det är naturligtvis därför thrillerstämningen blir så påtaglig, det är skrämmande för att det är sant. Nu är inte detta en ordagrann självbiografi, men vi vet ju att det som händer är mycket starkt inspirerat av egna upplevelser, av en alldeles vanlig kvinna som var precis som du och jag när hon hamnade i sektens klor. 
 
Otroligt bra, fascinerande och gripande. Språket flyter bättre än i första boken och ja, jag njöt och förfasades om vartannat. Strålande! 
1 Boklysten:

skriven

Jag har hört mycket om de här böckerna!

2 Evelina:

skriven

Dessa böcker har jag blivit intresserad av,fast det verkar lite obehagligt med sekter :)

3 Lena:

skriven

Dessa böcker är jag otroligt sugen på att läsa.

Svar: Det tycker du att jag ska göra :)
Anna

4 Monika:

skriven

Jag har precis köpt första delen och det är fullt möjligt att det kommer att klättra på läslistan :)

Svar: Jag tror att du kommer att gilla!
Anna

Kommentera här: