Veckans bokbloggsfråga - vecka 33 & 34

 
 
Jag missade att svara på förra Veckans bokbloggsfråga så jag gör ett dubbelsvar denna veckan eftersom jag ändå tycker att de hänger ihop ganska tydligt. Hoppas att det går bra för Carola
 
Vad anser du – är bloggen död som fenomen? Har de sociala medierna tagit över eller är det snarare så att de sociala medierna bara är ett komplement till bloggen? Vilka är dina upplevelser och erfarenheter av att vara bokbloggare och att läsa bokbloggar? 
 
Ett rungande NEJ - jag tycker inte att bloggen är död som fenomen. Men det kan jag ju inte tycka, jag har bloggat i sjutton år och en månad, naturligtvis kommer jag att försvara bloggen och dess vikt in i döden. För mig är sociala medier definitivt ett komplement - ett mycket praktiskt sådant eftersom det är svårt att komma ihåg att kolla alla bloggar man är intresserad av, men Facebookpendangerna hjälper ju onekligen till där. 
 
Mina upplevelser av att vara bloggare och läsa bloggar är i stort sett bara positiva. Särskilt i bokbloggsvärlden, som jag tycker är otroligt varm, välkomnande och trevlig! Jag får så otroligt många tips om allt från böcker och kultur till mat, mode och skönhet - bloggvärlden är guld värd för mig! 
 
Vad anser du, är bokbloggskommentarer idag ett minne blott? Får du fortfarande kommentarer? Skriver du själv kommentarer? Vilket forum är det som du numera håller kontakten med dina läsare och ni kan diskutera det du och andra bokbloggare har skrivit i dina inlägg? 
 
Nja - jag har aldrig fått sådär våldsamt mycket kommentarer, men nog har de blivit fler sedan bloggen blev mer nischad och fick en större publik. Jag får fortfarande kommentarer då och då och blir alltid lika glad! Försöker att kommentera när jag har något att säga - dock blir det ofta så att jag läser bloggar på telefonen och blogspot som många använder är inte så användarvänligt mot mobiler, så ibland blir det inte av. Tyvärr! 
 
Många av mina läsare är även Facebookkompisar och följare på Instagram, så vi har nog faktiskt mer kontakt där, i stort, även om det mest blir gillanden och ibland någon kort kommentar. Det funkar för mig! :-) 
 
Om någon vill följa så heter jag annzahspics på Instagram, förresten! 
1 Evelina:

skriven

Läser ofta bloggar via mobilen och då är det inte lätt att kommentera!

Svar: Nej, verkligen inte - särskilt inte på blogspot!
Anna

Kommentera här: