Veckans bokbloggsfråga - vecka 35

 
Denna veckan hänger jag med i svängarna bättre än förra och lyckas alltså svara på Veckans bokbloggsfråga redan på måndagen! ;) September tar sin början inom ett par dagar, och då börjar en månads faktaboksläsning hos Barnboksbloggen. Veckans fråga relaterar, och lyder: 
 
Hur ser din läsning av facklitteratur ut? Vilka ämnen läser du helst om när du läser facklitteratur? Har du några specialintressen som du gärna läser mer om? Eller läser du helst facklitteratur kopplade till ditt yrke även på fritiden? Eller läser du kanske bara skönlitteratur? 
 
             
 
 
Min läsning av facklitteratur är relativt smal och relaterar egentligen bara till ett enda ämne - mat och matlagning. Jag älskar att läsa kokböcker! En av mina favoriter har inte en enda bild, utan det är bara text om mat, smak och recept förstås - det är How to eat av Nigella Lawson. Älskar visserligen hennes andra böcker också, men just den är en bibel. 
 
En av mina favoritljudböcker är Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning - lyssna på en matlagningsbok säger du? - ja, det var underbar lyssning! Roligt, inspirerande och mycket lärorikt. Jamie Olivers bok som vill visa på att alla kan laga mat, Jamie's food revolution, är också lika mycket faktabok som kokbok i den traditionella bemärkelsen. 
 
Jag kan i och för sig tänka mig att läsa böcker om historia också, särskilt svensk historia om regenter och liknande. Herman Lindkvists böcker är härliga att lyssna på. Och jovisst händer det att jag läser faktaböcker om litteratur, eller åtminstone bläddrar i mina gamla kursböcker - men det är ingenting jag direkt går och längtar efter. Jag läser trots allt allra helst skönlitteratur. 
 
Facklitteratur kopplad till mitt yrke har jag nog aldrig läst. Jag har ju ingen utbildning för mitt yrke och därmed ytterst lite formell kunskap som jag tillskansat mig genom läsning - jag lär mig av mina fina och kompetenta kollegor, samt på någon kurs här och där. Det går också bra. Dock skulle man väl kunna sträcka sig till att tänka att böcker om personlig utveckling och liknande skulle falla in i HR-facket, och jag gillar tanken på dem men har nog fördomar om att det är för flummigt för mig. Jag borde säkert utmana mig där och ska se till att göra det under septembers temamånad. Något kan jag säkert plocka upp! 
1 A ROOM OF MY OWN:

skriven

tror säker t att alla kan lära sig att laga mat, men frågan är om alla vill... jag läser gärna recept, men lagar endast motvilligt mat

Svar: Nej, jag tror inte att alla vill. För mig är matlagning en njutning och avkoppling men det är ingenting jag har med mig hemifrån direkt.
Anna

2 A ROOM OF MY OWN:

skriven

jag skulle önska att jag kunde. Lotta Lundgrens Om jag var din hemmafru tyckte jag var rent lysande. Tio lektioner är inte dålig den heller. jag läser som sagt gärna...

Svar: Ja, Om jag var din hemmafru skulle jag vilja ha hemma. Får leta på loppis!
Anna

3 MissMagic:

skriven

Kul med kokböcker. Jag är urdålig på matlagning så skulle behöva lite sånna egentligen ^^ Så får jag inspiration att pröva nya saker :)

Svar: Ja, jag använder mest kokböcker för inspiration. Vad som ser gott ut, vilka smaker som kan tänkas funka... följer nästan aldrig ett recept men älskar dem högt och rent!
Anna

Kommentera här: