2016: 347 - Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

 
Jag började ju irritera mig lite grann på personerna i denna serien redan i bok två - men jag var ju tvungen att läsa den tredje också. Dels för att jag älskar miljöerna så otroligt mycket - jag blev precis sådär förälskad i Cornwall som jag trodde - och dels för att jag tycker att lunnefågeln Neil är en av de bästa litterära karaktärerna i samtida underhållningslitteratur ;) 
 
De irriterande karaktärerna satte igång med att göra irriterande saker ganska snabbt här. Det behövs förstås alltid ett krux för att en roman ska bli bra, men jag hade väl hoppats att detta skulle vara mera mys-och-gull, eftersom det är en julbok. Det är inte så mysigt och gulligt förrän i slutet. En av de irriterande personerna gjorde något som jag väl inte tyckte var så himla farligt vilket resulterade i att den mest irriterande personen gjorde något riktigt jävligt, och så blir alla andra indragna och det blir en jäkla soppa i ärlighetens namn. 
 
Det härligaste är, förutom Neil, beskrivningarna av alla härliga bakverk (jag gillar inte engelsk fruktkaka men älskar mince pies). Dessutom är det underbart att Colgan lägger med recept i sina böcker. Men boken hade jag klarat mig ganska bra utan. Men den är lättläst och lättsam och ingenting man behöver bära med sig eller fundera vidare på i efterhand, så det må väl vara hänt :-) 
 
Det ska (antagligen) inte bli några fler böcker om Polly och gänget och det gör ingenting - men skulle de nu få för sig att återvända så får de gärna göra det på sommaren istället. Det är så otroligt stressande med tidvatten och snöstorm. 
1 Monika:

skriven

Neil är verkligen en av de bästa karaktärer jag har läst om och då har jag ändå bara läst första boken :)

Kommentera här: