Sommarrullar med julrester

 
Ett nytt sätt att ta vara på rester från julbordet - vietnamesiska sommarrullar med rökt lax, avokado, gurka och morot. Ja, och glasnudlar förstås. Det var riktigt gott, men nästa gång har jag dill istället för koriander i nudlarnas "marinad" tror jag. Dipsåsen är hoisinsås, soja och limesaft samt lite sesamfrön. Jordnötter hade varit gott men jag gjorde mig av med dem när jag skulle få allergikerbesök för några veckor sedan och glömde köpa nya. Sesam är dock också gott, men jag skulle ha rostat dem. En läxa till nästa gång! Det var gott i alla fall. 
 
Har även gjort en cheesecake, kanske för första gången, åtminstone på egen hand? Pepparkaksbotten och fyllning med apelsin. Den står i frysen nu och väntar på att vara efterrätt imorgon när käraste Linda kommer på besök. Jag fick mixtra lite med måtten eftersom jag använde en liten form, men det kan väl inte vara så märkvärdigt. 
 
Stormen Urd brôtar vilt utanför fönstret, jag tittar med ett öga på The Holiday som jag aldrig har sett förut men som verkar väldigt hittills. Jag gillar ju Kate Winslet och jag såg Jack Black vifta förbi för en stund sedan... låt oss se hur den artar sig! 

Kommentera här: