Bokbloggsjerka 29 januari - 1 februari

 
Det är söndag kväll,  och den där ganska sköna känslan har infunnit sig. Men nog är det något jag har glömt? Ja - att svara på Bokbloggsjerkan, såklart! 
 
Veckans fråga lyder: 
 
Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?
 
På a) svarar jag - det händer ju hela tiden, tycker jag. Eller - åtminstone ganska ofta. Ibland dyker det ju upp helt nya karaktärer och så vidare som man omöjligt kunnat förutse. Och på b) svarar jag - JA, visst har det det! Det sker ganska ofta det med - men något jag tycker riktigt illa om är deckare där gärningsmannen dyker upp först under de sista tio sidorna, eller så. Tycker att det är fusk - lite av tjusningen med en bra deckare är ju att man får gissa lite och tro och klura. När en helt ny person bara poppar upp, med motiv som man aldrig hade kunnat ens föreställa sig, tycker jag att det blir fel. 

Gilmore Girls - en uppenbarelse

 
 
Jag såg aldrig Gilmore Girls när det gick på TV - ännu en sådan där serie som jag av någon anledning dömt ut som "inte för mig", antar jag. Men igår såg jag två avsnitt - de två allra första - och jag känner att jag kommer att fastna totalt. Sådär att jag just nu sitter och aktivt stoppar mig själv från att sätta igång ett avsnitt till, för jag har liksom annat att göra...! 
 
Passar ju bra att den ska komma tillbaks på Netflix då, eller hur? 
 
Har du sett? Är den så bra hela vägen igenom som den verkar från början? :-) 

Smakebit på søndag, 31/01-2016 - Can't and Won't av Lydia Davis

 
Det är söndag igen, och idag skiner solen efter en riktigt ruskig storm igår. Det var en ynnest att få sitta hemma i tofflorna och titta på Midsomer Murders, och sedan gå och lägga mig tidigt med Lydia Davis Can't and won't - eller, Jag har det ganska bekvämt men skulle kunna ha det lite bekvämare, som den heter på svenska. 
 
Gillar denna sortens "storytelling" - en berättelse måste ju faktiskt inte ha en handling, det kan räcka med några ord för att berätta en historia. Och därför får ni en hel berättelse som smakebit denna veckan! 
 
 
Ja, det är inte så mycket mer att säga, eller hur? :-) 
 
Ur Can't and won't av Lydia Davis, Penguin: 2015. 
 
Titta in hos Mari på Flukten fra virkeligheten för fler Smakebitar! 
 
Och glöm inte att vi börjar prata om denna i Kulturkollo läser imorgon! :-)