2016: 14 - Arvet efter dig av Jojo Moyes

Så var det då dags för uppföljaren till den underbara Livet efter dig - det känns inte som om det var nästan två år sedan jag läste den. Men det är det tydligen! 
 
Lou har lyckats köpa en lägenhet i utkanterna av City i London för sitt arv efter Will. Men hon mår inte speciellt bra - vilket man kan förstå. Om det har med det att göra att hon ramlar fem våningar från sin takterass vet vi väl inte riktigt, men det gör hon i alla fall, vilket resulterar i att hon får flytta hem till sina föräldrar och sin syster ett tag under rehabiliteringen. Familjen, som hon knappt pratat med på ett och ett halvt år då de motsatte sig vad hon gjorde för Will i förra boken. 
 
Hon träffar nytt folk, också. Delvis på jobbet i lurexkläder och peruk på en irländsk bar på en flygplats, dels i ambulansen när hon ramlade från taket, och dels när Wills tidigare okända och onämnda dotter Lily plötsligt dyker upp i Lous liv. Ja, och i stödgruppen för sörjande som hon troget går till också. 
 
Ingenting blir som förut. 
 
Vissa bitar är extremt krystade - vissa bitar extremt förutsägbara - vissa bitar mycket rörande och fina - vissa bitar ohyggligt roliga. Jojo Moyes skriver på ett väldift speciellt sätt - jag älskar att läsa hennes texter och formuleringar. 
 
En jättebra bok. Jag hoppas att vi inte lämnar Lou här, för slutet är ändå något av en cliffhanger och... nä, jag vill veta hur det blir! 

Kommentera här: