Annas sommartips #11 - Butternut squash

Dagens sena tips är inspirerad av den fantastiska middagen jag fick serverad av Vivi ikväll.

Hon hade gjort en gryta i "slökokaren", som jag gissar hade gått hela dagen - tomat, lök, kikärtor, grönsaksbuljong, tacokryddor och denna ljuvliga, underbara butternut squash. Så gott med lite extra chili och klibbris till.

Men man kan göra mycket annat med den - fantastisk soppa, till exempel, eller fylld och gratinerad. Underbart! Prova!

Podtips - Nemo möter en vän

Ja, jag vet vad ni tänker. Nemo Hedén blev känd genom skandalprogrammet Kungarna av Tylösand (om man inte räknar med hans framträdande som Paul McCartney i Småstjärnorna, då...) och som jag förstår det - har dock aldrig sett det - gjorde han väl inte direkt något intryck av att vara särskilt... vass. Det var väl mest dekadens där.

Efter det förstår jag även att han har gjort ett och annat med Jockiboi - som väl kanske inte heller är känd för intellekt och god smak - dock tror jag att han är ganska smart.

Hur som helst. Efter många svåra år har Nemo nu tagit sig ur både missbruk och annat och startat en podcast (jag är inte först på bollen, han har hållit på ett tag). Och den är så jäkla bra! Intervjuer med alla möjliga sorters människor i showbiz och media - nu senast Krister Henrikson - som utförs på ett riktigt, riktigt bra sätt. Det är både underhållande och djuplodande. Jag är imponerad som bara den och tycker absolut att ni ska ge honom en chans också!

Här kan man lyssna direkt - eller prenumerera i din podklient!

Annas sommartips #10 - Sommar i P1 med Kim Källström

Glömde tipsa igår! Eller - jag glömde tipsa här, jag tipsade på Facebook istället...

Jag vill innerligt tipsa om Kim Källströms Sommar i P1! Vare sig man är fotbollsälskare eller ej så är det ett jättefint program av en duktig, ambitiös, varm och smart kille.

Lyssna här, för all del!