Bokbloggsjerka 8-11 juli

 
Det är fredag, kompisar! Och då är det dags för Bokbloggsjerka hos Annikas litteratur- och kulturblogg
 
Såhär skriver Annika: Vi kör en superenkel fråga i veckan: vad läser du just nu och vilken bok har du tänkt ta till efter den är utläst? Jag läser Köld av Jakob Mjöbring och sedan ska jag ge mig i kast med Lewismannen av Peter May.
 
Jag läste ut Odjuret av Anders Roslund och Börge Hellström imorse och har inte hunnit börja på någon "ordentlig" ny bok ännu. Med "ordentlig" menar jag såhär: Jag lyssnar på Perfect av Sara Shepard, tredje boken i Pretty Little Liars-serien, jag läser The Secret Diary of Laura Palmer på A4-sidor som ligger på köksbordet och som jag bläddrar i när jag har en stund över, och jag försöker läsa The Haters av Jesse Andrews som fysisk bok, men texten är så liten och svag att det har gått sex veckor och jag har bara kommit halvvägs. Dessa är således inte "ordentliga" böcker. 
 
Men jag vet inte vad jag ska välja. Detta är inte så vanligt för mig, jag brukar kasta mig över något nytt sekunden som jag stänger den tidigare, men nu råkade klockan vara dags-att-gå-upp och jag hade glömt att jag behövde åka till jobbet lite tidigare än vanligt (fast det visade sig att det hade jag inte alls behövt) så jag hann inte välja nytt. 
 
Vad ska det bli, tro? Eventuella kandidater är: 
 
Tisdagsklubben av Anna Fredriksson
Janusstenen av Elly Griffiths
Mördaren i folkhemmet av Lena Evervall och Per E Samuelson
Hello Kitty måste dö av Angela S Choi
Tillrättalägganden av Jonathan Franzen
Komma fram av Rainbow Rowell 
 
...och ungefär tusen andra som ligger i Aldiko-appen. 
 
Vad tycker ni att jag ska läsa? 
1 Boklysten:

skriven

Har inte läst någon av de här böckerna!

Svar: Inte jag heller, än ;) men är sugen på dem. Men är även sugen på så mycket mer...
Anna

2 Monika:

skriven

Janusstenen är bra :)

Svar: Jag ser verkligen fram emot den :)
Anna

3 A ROOM OF MY OWN:

skriven

läs Tillrättalägganden! den är jag nyfiken på

Svar: Ja, jag har tänkt läsa den länge. Nu blev det något annat i helgen, men det ska allt bli Franzen snart.
Anna

4 Annette:

skriven

Jag kan tipsa om en fantastisk bok som jag precis läst klart och recenserat i min blogg, "Störst av allt", ett rättegångsdrama. Jag kopierar in en bit av recensionen här så får du en liten bild av om du tycker att boken verkar läsvärd:

Jag läste och kunde inte lägga boken ifrån mig. Jag ville självklart veta hur det skulle gå, om artonåriga Maja från Djursholm skulle bedömas skyldig och dömas för mord, men lika spännande var det att läsa om det som hände innan skolskjutningen, om de andra starka karaktärerna i det kompisgäng som Maja tillhörde, där de flesta omkom i skolskjutningen, och om deras föräldrar. Lika spännande som det var att läsa om spelet som pågick i domstolen, lika spännande var det att läsa om det som hände dessförinnan. Klasskillnaderna som man inte ville låtsas om, men som hela tiden fanns där under ytan, komplicerade relationer, fester, droger, närvarande men frånvarande föräldrar. En mycket läsvärd bok!

Kan det vara något?

Svar: Tack! Jag är jättesugen på den, har läst massor av fina recensioner nu och jag gillar verkligen rättegångsdramer, så jag måste läsa den och det snart :-)
Anna

5 Bokpool :

skriven

Har inte läst någon av böckerna.

Svar: Kanske kommer det :-)
Anna

6 Evelina:

skriven

Roslund/Hellström är en duo som jag är nyfiken att läsa böcker av!

Svar: Jag har läst min första nu, förskräcklig men väldigt bra.
Anna

7 Bokdamen:

skriven

Anna Fredriksson har jag länge tänkt läsa men det har inte blivit av ännu.... ;)

Svar: Nä, samma här. Har en av hennes i hyllan i mamma och pappas sommarhus, och en på jobbet av alla ställen men jag har inte kommit mig för. Ännu!
Anna

8 Lion´s Library:

skriven

Tisdagsklubben är jag nyfiken på :)

Svar: Ja, den verkar trevlig tycker jag! Ibland betyder ju "trevlig" "tråkig", men jag tror inte att det är så med denna.
Anna

9 Åsa:

skriven

Känner inte till någon av dessa böcker förutom Elly Griffiths bok, inte läst men skulle vilja. :)

Svar: Kan verkligen rekommendera Griffiths - väldigt bra.
Anna

10 MissMagic:

skriven

känner igen mig i att ha olika böcker på gång samtidigt och i olika format / situationer. ^^ Det kan vara rätt mysigt. :)

Svar: Ja, jag håller alltid på med en massa slalomläsning... men just nu vill jag gärna bli klar med en som har legat och varit "på gång" sedan början av juni. Kanske idag... eller inte ;-)
Anna

11 Vargnatts bokhylla:

skriven

Mördaren i folkhemmet började jag lyssna på för ett tag sedan, den var bra :) Jag tappade bara suget för ljudböcker så det är enda anledningen att det inte blev färdigt.

Svar: Det blir sådär ibland. Jag är sugen på den, men har inte riktigt kommit över tröskeln. Känns som om den kanske lämpar sig för flygresan om en vecka.
Anna

12 [Anna]:

skriven

Vissa böcker är verkligen svårare att ta sig igenom än andra. Har inte läst någon av de böcker du funderar på så kan tyvärr inte tipsa om någon.

Svar: Det blev något helt annat till slut, nämligen Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist och Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk. Båda mycket bra!
Anna

13 Maddes bokblogg:

skriven

Har inte läst någon av de böckerna!

Svar: So many books, so little time... ;)
Anna

14 Eva Karlsson:

skriven

Har läst böcker av Anna Fredriksson, Elly Griffith och Rainbow Rowell men inte just de du nämner. Kom på att jag vill läsa mer av dem. Tack för det :-)

Svar: Det var så lite! Man blir ofta påmind om författare och böcker när man läser svaren på andras utmaningar, jag gillar det!
Anna

Kommentera här: