Första simturen avklarad

 
Första simturen avklarad! Det blev bara ett och ett halvt simborgarmärke ungefär eftersom det tog sådan tid att ordna med kort, kvitto, betalning, armband och grejer innan - men imorgon bitti blir det mer. En halvtimme tycker jag att man kan starta med, och öka på tiden eftersom. Tänk bara, om man kunde lyssna på egen musik / bok / podd i bassängen! Jag är inte så förtjust i Mix Megapol eller vad det nu kan ha varit för skräp de spelade. Men. Ingen katastrof - jag kan koppla bort. 

Det jag lärde mig var att jag a) måste äta innan jag simmar och b) måste ha med mig vattenflaska till efteråt! Men jag hällde i mig en Ramlösa på bussen och kom hem och blev serverad spaghetti puttanesca, så nu är jag som folk igen. 
 
Jag pratade med en av mina chefer imorse och berättade att jag tänkte sätta igång och simma före jobbet, och så kom vi att prata om det här med flexibla arbetstider. Hon tyckte att jag borde vara lite mer flexibel i min egen hjärna - jag är nästan aldrig på kontoret senare än 8 om jag inte har ett ärende och ber alltid om ursäkt för att jag är sen om jag blir senare än så. Det behövs ju faktiskt inte, menade hon - och särskilt inte om det har med träning och välmående att göra. Jag ska försöka släppa det där - och gjorde det faktiskt redan i eftermiddags, då jag gick från jobbet vid 16:20. Och tänk, ingenting började brinna... (Det är naturligtvis inte det jag tror heller - det är något som sitter i helt enkelt. "Man" är på jobbet 8 och går klockan 17 - men varför jag inbillar mig att det endast skulle gälla mig är ju en gåta...) 
 
Nu - kaffe och korsord och kanske lite Gilmore Girls innan det blir tidigt till sängs! 

Sommar i P1 - Gunhild Stordalen (28/6-2016)

 
 
Det fanns en överhängande risk att Gunhild Stordalens program skulle bli lite... jag vet inte. Sentimentalt, kanske? "Miljardärshustru med svår sjukdom talar ut om sitt välgörenhetsarbete." 

Det var det inte. Det var så bra. Känslomässigt utan att bli just sentimentalt och tjatigt, fint formulerat (tror jag, jag är ingen expert på norska men jag älskar att lyssna på det) och ja, ett riktigt bra program. Lätt värt att lyssna på - inspirerande och vackert. 
 
På tal om vackert. Titta på människan också. Gud, så snygg hon är. 

2016: 219 - Tjock! av Jenny Dahlberg

 
 
Jag fick för mig att lyssna på denna när jag satt och jobbade hemma igår. Tänkte väl mig någon härlig, body positive-bok, med tanke på omslaget. Miss Tjockien är ju ganska roligt. 
 
Men nej, den är inte bra eller härlig. Det är jättekonstiga generaliseringar om béarnaisessås, chips och pommes frites, ena sekunden är hon rätt nöjd med sig själv, nästa måste hon banta. Ena sekunden ska hon duga som hon är, nästa ska hon... banta. Och så vidare, in absurdum. 
 
Det den möjligtvis gjorde var att inspirera mig till att börja simma. Men inte för att jag vill banta, utan för att jag gillar att simma... och det hade jag redan bestämt för ett tag sedan. Annars var det en besvikelse rakt igenom. Förstår inte dessa oerhörda hyllningar, skämten är fadda ("Jag kände mig också som en mal. Malplacerad.") och ooriginella... och de beskrivningar som ska vara så roliga att man döööör (när hon fastnar i badkaret) är inte särskilt roliga. 
 
Så - undvik, kära ni. Man blir bara upprörd.