2016: 186 - Hälsningar från havets botten av Christina Lindström

Första boken av Christina Lindström, författare till den mästerliga Jack - här är Hälsningar från havets botten
 
Jag lyssnade på större delen av denna, i solen vid poolen när H vilade, och det var en underbar stund. Mycket fint inläst av Fredrik Berling. 
 
Fille och hans kompisar ska just börja gymnasiet - på estetiska programmet med musikinriktning. Första dagen får han syn på en tjej som han aldrig kunnat glömma - Hanna. Som alltid hade trasiga kläder i skolan, men som skrattade åt hans skämt på roliga timmen och som bara försvann i fyran. Nu är hon, och hennes fantastiska ögon, plötsligt tillbaks i stan. 
 
Och det blir början på en helt otrolig ung kärlekshistoria. Inte en enkel sådan, missförstå mig rätt - vägen är allt annat än rak och plogad. Vid sidan av detta finns en lite slarvig musikerpappa med ett hjärta av guld, en överbeskyddande med snäll och rolig farmor, en frånvarande mamma, en frånvarande mamma till och en dito tvillingsyster, en kompis som tror att han är flickidol (och affirmerar det till sig själv i spegeln efter gympan), festkvällar, replokaler, brev, läger och körledare med Carolafrisyr. 
 
Ja, ni fattar. En fantastisk underbar historia med oerhört roliga formuleringar som gör att det är en fröjd att få vara med på resan. Gillar även att slutet inte är det typiska - det höjer hela boken. 
 
Så himla bra. Christina Lindström är en ny ungdomsboksidol hos mig! 

Kommentera här: