Bokbloggsjerka 10 - 13 juni

 
Bokbloggsjerkan är tillbaks efter en veckas avbrott, och uppmaningen lyder: Denna vecka undrar Mia Eggiman vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf?
 
Jag får inte så värst många recensionsexemplar, men jag blir väldigt glad för de jag får. Och är de i epubformat blir ingen gladare än jag! Det passar mig perfekt. Mycket enklare än tryckt kopia, i mitt liv - särskilt som recensionsex ju oftast är i inbunden utgåva, vilket är mycket jobbigare. De är tyngre att bära på och de gör mycket mer ont att tappa i ansiktet i sängen... inte för att jag inte blir glad för inbundna också, missförstå mig rätt - men får jag välja tar jag gärna en epub, absolut. 
 
PDF:er är däremot svårare. Är det kortare böcker kan det funka - då kan jag orka med att läsa på skärmen, alternativt ha möjlighet att skriva ut dem - men jag tycker att det är mycket svårare med PDF:er, även om jag försöker få in dem i Aldiko eller liknande app. Nu senast när jag fick en PDF-bok i fullängd av bästa Bucket List Books bad jag helt enkelt om en epub så fort den fanns tillgänglig, och det fick jag och ser mycket fram emot att sätta tänderna i Amanda Palmers bok :-) 
1 Boklysten:

skriven

Böcker i pappersformat är vad som gäller för mig.

Svar: Alla är vi olika :-) Jag tycker att det är käckt med e-böcker.
Anna

2 Klimakteriehäxan:

skriven

Undrar om det är enkelt/svårt att konvertera wordfiler till epub?

Svar: Det är jätteenkelt... :)
Anna

3 Monika:

skriven

Kul med ett svar som är olika alla andras :) Jag vill ju gärna ha mina böcker i bokhyllan och det är så himla svårt med e-böcker, men om jag ska läsa en sådan så får det faktiskt vara epub, pdf läser jag inte längre.

Svar: Jo, jag köper ju böcker också men just vad gäller recex passar det mig väldigt bra med e-böcker. Gissar att flera av förlagen också tycker att det är praktiskt :)
Anna

4 Evelina:

skriven

Jag föredrar de fysiska böckerna, men när jag läser e-böcker vill jag att det ska vara e-pub.

Svar: E-pub är det som funkar bäst med min e-boksläsare, eller vad det heter, så jag föredrar dem också. Jag gillar fysiska böcker också, men tar gärna e-böcker eftersom jag inte har plats för fler... ;)
Anna

Kommentera här: