stories from the city - Bokbloggsjerka 17-20 juni

Bokbloggsjerka 17-20 juni

 
Veckans fråga i bokbloggsjerkan lyder: Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?
 
   
 
Jag antar att vi pratar om kulturtidningar här, och då läser jag de två litteraturmagasin som jag känner till: Vi läser och Books and dreams. Det kanske finns en massa fler, så jag hoppas på att få en massa roliga tips när jag läser igenom alla andras svar! Gillar att läsa tidningar men är dålig på att ta mig tid till det, jag vet inte hur många nummer som jag har liggande på vänt. Det kanske jag skulle ta itu med i helgen! 
 
Andra tidningar jag gillar är Allers, Bra Korsord, Krysset och Kryss & Knåp. Japp, jag är förtjust i korsord och löser de flesta jag kommer över, men jag gillar att bli lite bekant med korsordsmakare. Magasin jag tycker om är t.ex Femina, Amelia och Damernas Värld. 
 
En tidning jag skulle önska mig vore väl en veckotidning om litteratur, men det kanske inte är genomförbart... men om man fyller ut den med korsord, då? ;-) 
 
Veckans bonusfråga: Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder. 
 
Per Anders Fogelströms romansvit om Stockholm är underbar - ni vet, den som inleds med Mina drömmars stad. Vilhelm Mobergs Utvandrarna-svit är ju också mästerlig. Elin Boardy skriver väldigt fint om historian. En mörderska bland oss av Hannah Kent är fantastisk och mycket lärorik. 
 
Och en bok som inte går så förskräckligt långt tillbaks i historien är Karin Wahlbergs Än finns det hopp om polioepidemin i Sverige i början på 1950-talet. Jag lärde mig massor av den och eftersom Wahlberg själv är läkare känns det ju extra trovärdigt. 
 
Sedan, såklart, Vibeke Olssons böcker om Bricken och Elsie Johanssons böcker om Nancy! 
1 Monika:

skriven

Åh ja, kombon litteratur/korsord är ju oslagbar. Vilken affärsidé!

Svar: Verkligen! Ska vi slå oss ihop?
Anna

2 Evelina:

skriven

Korsord är riktigt bra avkoppling! :)

Svar: Ja! Korsord och en bra podcast eller ljudbok, något kallt att dricka så är jag nöjd i några timmar.
Anna

3 Lion´s Library:

skriven

Olssons böcker om Bricken känner jag att jag måste läsa! :)

Svar: Ja, det måste du verkligen göra! De är helt otroliga.
Anna

4 A ROOM OF MY OWN:

skriven

det är kul med böcker en lär sig något av. korsord och sudoku gillar jag. En mörderska bland oss blir jag lite intresserad av

Svar: Den är så himla bra! Jag suger på sudoku men älskar korsord :)
Anna

5 Vargnatts bokhylla:

skriven

En mörderska bland oss vill jag läsa :)

Svar: Den är riktigt, riktigt bra. Enda boken jag någonsin orkat läsa helt och hållet på datorn, den var så gripande.
Anna

6 Lena:

skriven

Vanliga veckotidningar som Allers, Hemmets veckotidning bl.a. läser jag bara hos min mamma. Utvandrarsviten är ju helt fantastiska historiska romaner.

Svar: Jag läser inte direkt Allers, om jag inte har grav brist på läsmaterial - men jag löser korsorden med stor iver :)
Anna

7 Cissi - Bokstunder:

skriven

Jag har testat både Vi Läser och Books & dreams. Periodvis läser jag även Amelia. Till semester brukar jag alltid köpa någon form av korsordstidning.
Äntligen finns det hopp glömde jag ju bort! Jag gillade verkligen den!

Svar: Det gjorde jag också, även om jag tycker att persongalleriet kanske var lite väl tilltaget. Ska läsa uppföljaren inom kort :)
Anna

8 Åsa:

skriven

Vilhelm Moberg nämnde jag också, kändes ganska given i sammanhanget. :)

Svar: Haha, ja, verkligen!
Anna

9 bloggbohemen:

skriven

Jag löser en del korsord på semestern. Ett underskattat nöje!

Svar: Det är något av det bästa som finns. Podcast eller ljudbok på mobilen och så korsord så jag storknar, jag satt så i flera timmar igår.
Anna

10 Boklysten:

skriven

Fogelströms serie skulle jag vilja läsa om.

Svar: Jag måste återuppta den i sommar :)
Anna

11 Holavedsbruden Ewa K:

skriven

Jag läser också Books & Dreams. Fogelström skriver jättebra historiskt.

Svar: Verkligen! Det tog mig många år att sätta igång med Fogelström, men jag älskar dem!
Anna

Kommentera här: