Gudomlig caesarsallad!Alltså SOM jag älskar Frestelsen! 

Utveckling av bloggen och utvecklingssamtal

Det har mest blivit böcker här på sistone! Jag har läst som en demon i år, som ni märker, och har haft så mycket i utkasten att jag känt mig lite pressad att skriva just de inläggen - och då har det inte blivit så mycket personligt skrivet. Men jag vill ju inte att bloggen ska sluta vara en personlig "loggbok" - så jag ska försöka bli bättre på det. Kanske borde göra en utmaning eller något för att hålla igång den biten? 
 
Idag har jag haft utvecklingssamtal på jobbet - eller Performance Management review, heter det nog. Och det gick så bra! De positiva sakerna som de pressade på, utöver det vanliga arbetet förstås, är sådant som jag faktiskt brinner för i "verkliga livet" också - språk, kommunikation och kultur - och det känns ju fantastiskt bra! Både att jag får använda mig av mina spetskompetenser i dagliga arbetet, men även att jag upplevs som duktig på de saker som jag verkligen har ett intresse för. 
 
Utvecklingsbara saker var främst att jag måste lita mer på att jag är duktig och har bra idéer, och att jag borde ta mer plats på möten och prata mer för min sak och mina tankar. Och det kan jag hålla med om - jag har en tendens att ta baksätet och inte säga så mycket när andra pratar högre, snarare än att yrka på att få mitt sagt också. Så det är ju en positiv sak att utveckla, även i det privata. Jag lade dessutom fram att jag såklart vill förbättra mina kunskaper och förmågor - jag har ju ingen HR-bakgrund egentligen utöver att jag själv varit chef - och det fanns även på deras lista. Främst i dagliga arbetet, att vi ska få lära oss mer om det lagliga och rättsliga inom vårt område, men även om det dyker upp kurser eller seminarier som jag kan vara intresserad av. 
 
Så - det känns så himla bra! Och ikväll ska vi ha dumplingparty hemma hos Ting, ska bli mycket trevligt. Och GOTT. Vi har haft hotpotmiddagar tidigare men det är inte världens roligaste mat (hint: det smakar ingenting!) - dumplings däremot är alla förtjusta i. Med all rätt, för hemgjorda dumplings går inte av för hackor. 
 
 
Nere i högra hörnet ser du Frestelsen, det fantastiska kaféet där vi köper våra räksallader... och det börjar bli dags för en sådan nu!