2016: 50 - Det är bara lite cancer - livet, döden och myten om mig av Klas Ingesson

 
 
Denna t-shirt har min pappa på väggen i mitt gamla flickrum. Och nog har jag velat läsa Klas Ingessons bok ett bra tag, men jag har väl dragit mig för det lite. Trodde att den skulle vara otroligt deppig hela vägen igenom, ni vet. 
 
Men tänk att det var den inte alls. Detta är faktiskt en väldigt rolig bok - på sina ställen, naturligtvis. Och för mig, som är ganska fotbollsintresserad, gillar IFK Göteborg allra bäst och var alldeles uppe i yran kring VM '94 då det begav sig var det ju helt otroligt spännande att höra det berättat av Ingesson - tyvärr hann han inte läsa in boken själv, men man tänker ändå på något vis att det är han som pratar. 
 
Så ja. De bitarna kring fotbollsgrabbarna - för att inte tala om när han berättar om sin svensexa, jag vred mig av skratt - är helt underbart roliga. 
 
Resten är naturligtvis mindre glättig. Det handlar ju faktiskt om - obotlig cancer. En ung kille, fru och två söner, och cancer som bara kommer tillbaks och kommer tillbaks och till slut visar sig vara obotlig. Såklart att det är fruktansvärt tungt att lyssna på. 
 
Men denna kämpaglöd! Även mitt i sjukdomens värsta tid verkar det som om han hade någon sorts inbyggd propeller som drev framåt, något som gjorde att han faktiskt lyckades "Keep the faith" och kämpa in i det sista, för det gjorde han ju. 
 
Fantastisk bok av en fantastisk man. Jag rekommenderar den verkligen till alla - vare sig man gillar fotboll något vidare eller inte för det har ingen betydelse alls. 
 

Kommentera här: