Veckans bokbloggsfråga - vecka 21

 
Ny vecka, nu igen - och ny bokbloggsfråga! Veckans fråga lyder: Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)?  
I hyllorna skiljer jag överhuvudtaget inte på dem. De står där de står. Jag vet oftast vad jag har läst och inte - men ska villigt erkänna att det händer att jag plockar upp en bok, företrädesvis deckare i någon evighetslång serie eller någon bok som har en helt annorlunda titel på originalspråket så att jag inte kopplar, som jag inser att jag redan har läst. Det gör inte så mycket. 
 
Vad gäller låneböcker så har jag dem vid sidan av. Lånar nästan aldrig böcker på biblioteket, och lånar jag av en privatperson brukar det ju vara för att jag vill läsa så fort som möjligt och lämna tillbaks, så de brukar inte bli gamla hos mig. 
 
Böcker jag ska blogga om - ja, det är svårare. Jag har gjort rutin på att skapa ett utkast i bloggverktyget så fort jag är klar med en bok - eller till och med innan, om jag är på sluttampen - då vet jag att jag ska skriva om den. Problemet just nu är att hålla koll på recensionsdatum och inte vara för snabb - just nu, t.ex, har jag två böcker i utkastlistan som jag har lyssnat på - Ständigt frågvis av Cecilia Hagen och Prio ett av Emelie Schepp, för övrigt - där recensionsdatumen är lite olika. Ständigt frågvis "får" jag inte recensera förrän på fredag, medan Prio ett är okej att skriva om redan idag - men den ligger mycket längre fram i utkastlistan! Antingen får jag således möblera om i listan, som ju "tyvärr" står i nummerordning, eller helt enkelt vänta. 
 
Och det är ju ingen katastrof hur det än blir. Det ordnar sig :-) 
1 Hanneles bibliotek :

skriven

stiligt att lämna lånade böcker snabbt tillbaka.

Svar: Ja, jag tycker att det är schysst. Jag vet ju själv hur lätt jag har för att glömma...
Anna

2 [Anna]:

skriven

Lånade böcker brukar jag också prioritera, svårt dock ibland när någon tvingar på en en bok den är svårare att plocka upp.

Svar: Det brukar inte hända mig så ofta - jag får många boktips men folk brukar sällan ge mig dem rent fysiskt ;)
Anna

3 Evelina:

skriven

Låneböcker förvarar jag också för sig, så att jag inte blandar ihop det med mina egna :) Jag brukar också skriva utkast rätt så snart efter att ha läst boken.

Svar: Ja, det är alldeles för lätt att de blandar sig i mina egna hyllor annars, så de får vara på egen plats :-) Att skriva utkast är en bra metod - men inte ofelbar, jag upptäckte häromdagen att jag helt hade glömt att lägga till en bok som jag längtar efter att skriva om!
Anna

4 Monika:

skriven

Lånar sällan böcker, var sig på bibliotek eller någon annan. Om jag lånar så är det e-böcker och de sköter sig själva :)

Svar: Ja, det är ju fantastiskt smidigt :-)
Anna

Kommentera här: