Veckans ord: C

Veckans ord hos enligt O är: 
 
censur
charm
chef
cirkus
citron
 
   
 
 
      
 
Jag läser just nu, i mycket korta bitar i taget, Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksievitj, och censur är ett viktigt ämne där. Den sovjetiska censuren såväl som skribentens egen censur. Mycket intressant. 
 
Har ännu inte läst Charmen med tarmen av Guilia Enders, men jag ska! Jag kan nästan ingenting om matsmältningssystemet, och denna ska ju vara en riktig höjdare ur många perspektiv. 
 
Jag har just läst Du av Caroline Kepnes, och har väl där i berättaren Joe kommit över en alldeles ny sorts chef - inte en sådan man önskar sig, direkt. Huu! 
 
I Emma Hambergs relativt rara roman Mossvikenfruar: Chansen kommer huvudpersonen Anki i närkontakt med en cirkus. Och efter det blir då ingenting som hon hade tänkt sig. 
 
Jag har ännu inte hunnit läsa The particular sadness of lemon cake av Aimee Bender, men jag har spanat på den länge. Huvudpersonen upptäcker vid nio års ålder att hon, i sin mammas citronkaka, kan känna smaken av moderns känslor. Jag tycker att det är en otroligt intressant premiss för en roman! 
1 enligt O:

skriven

Lite jobbigt att du tar upp fyra titlar jag tänkt läsa, men ännu inte läst. Men Kriget har inget kvinnligt ansikte måste jag verkligen få tummen ur att läsa.

Svar: Ah, sorry! Sådär kan det bli :-) Jag kämpar med Kriget har inget kvinnligt ansikte nu, men det går inte fort. Tung läsning på många sätt.
Anna

2 Mrs E:

skriven

Lemoncake-boken är sååååå underbar! Läs, läs, läs!

Svar: Lovar! Ska ladda ner den på en gång :-)
Anna

3 Hanneles bibliotek :

skriven

bra associationer

Svar: tack :-)
Anna

Kommentera här: