2016: 320 - Ensamvarg av Sara Dalengren

Jag har ju pratat ett tag om att jag behöver vidga mina vyer och inte vara rädd för fantasy och liknande genrer som jag "tror" inte kommer att vara min grej. När jag fick chansen att anmäla mitt intresse för att läsa Ensamvarg av Sara Dalengren, en av skribenterna i ypperliga bokbloggen Beas bokhylla, hoppade jag således på erbjudandet - men inte bara för att jag behöver brancha ut, utan även för att omslaget var så otroligt lockande. Jag menar - har ni sett något så snyggt? 

 

Att recensionsexet sedan anlände i brevlådan tillsammans med tre chokladpraliner... alltså, det är ju bonuspoäng på en gång! Föredömligt beteende! ;-) 

I kombination med detta är det ju Fantasy och övernaturligt som gäller i Temaläsning 2016 för oktober - så timingen var ypperlig! Och jag är glad att jag läste, för jag tyckte väldigt bra om boken och hade väldigt roligt under läsningen. 

Miriam är thrillerförfattarinna som skriver makabra romaner som kan sätta skräck i vem som helst. Hon är nyskild från Bengt och bor numera ensam i sin stuga ute på landet i Västergötland. Det är ett ganska stillsamt och ensamt liv - men det förändras hastigt när hon förbarmar sig över och hjälper en skadad man i skogen. 

Jonathan, som mannen heter, visar sig nämligen vara en hamnskiftare, eller skepnadsskiftare. Hans andra skepnad är av vargform, och han har flytt från sin flock som av någon anledning som vi ännu inte vet har dömt honom till döden. Kvinnan som skulle utföra dödsstraffet har av någon anledning skonat Jonathan, och nu befinner han sig hos Miriam i exil. Men kan han verkligen känna sig säker? 

Parallellt följer vi Jonathans tidigare flock, kvinnan som hade fått uppdraget att mörda honom på uppdrag av sin bror, alfahannen. Vi får även veta mer om Jonathans bakgrund och familj. 

Och det är spännande, lagom rafflande, lagom romantiskt och väldigt underhållande. 

Det ska komma fler böcker om Flocken, och jag ser fram emot att få reda på mer. Det känns även väldigt bra att ha läst en fantasy-romance och verkligen gillat det! 

Kommentera här: