Bridget Jones Baby - dagböckerna (eller vad ÄR detta nu då?)

 
Tittar in på Storytels kommande böcker när jag står vid kaffemaskinen och vad ser jag - Bridget Jones Baby. Som bok. Av Helen Fielding. Vad vara detta?! 
 
Ska man låtsas som om Mad about the boy inte finns? Eller är Mad about the boy en sequel som skrevs först? Jag vill ju gärna välja det första alternativet eftersom jag inte gillade den och det vore jättetrevligt om den bara var en dröm, men den finns ju. 
 
Oerhört förvirrande. Men naturligtvis kommer jag att lyssna! Nu ser jag i och för sig att den redan finns att lyssna på på engelska - jag borde ju egentligen lyssna i eftermiddag före filmen. Men... skrevs boken efter filmen? Det måste den ju nästan ha gjort, den kom ut 11 oktober. 
 
Men v a r f ö r har vi inte hört någonting om den? Det borde ju ändå vara en halvstor nyhet i bokvärlden, Bridget Jones är ju faktiskt en modern klassiker.
 
Frågor, frågor, frågor! 

Biomåndag

 

Jag ska gå och se denna ikväll - hade nästan glömt bort det men är nu otroligt uppspelt.

Har råkat läsa en spoiler om slutet men det var som jag trodde ändå - och hur det än är är jag ganska säker på att film nummer tre kommer att vara bättre än bok nummer tre - även om de inte har någonting med varann att göra förutom då en av huvudpersonerna.

Kul!

Saffransbiscotti!

Den där degen, ja! Det var saffransbiscotti på gång. En kompis lade upp en bild på ett recept på chokladbiscotti på Instagram, och jag blev lite sugen på att prova - men hade saffran hemma och har varit sugen på saffran i flera veckor, så... vad gör man? ;-) 
 
 
Smält 100 g smör. Stöt 0,5 g saffran med lite strösocker (jag har ingen mortel och "stötte" med baksidan på en tesked i en liten skål). Blanda saffransblandning och smör i en bunke och låt svalna en liten stund. Rör sedan ner 1½ dl strösocker och 2 ägg. 
 
Blanda 5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver. Hacka 1 ½ dl nötter eller mandel (jag använde hasselnötter men originalreceptet föreslog pistagenötter... endast fantasin och eventuella allergier sätter stopp). Blanda ner mjölblandningen och nötterna i de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en deg. (Stanna till och andas in saffransaromen.) 
 
Dela degen i fyra och rulla ut varje del till en längd à sisådär 40 cm eller så lång plåten är. Lägg på plåt med bakplåtspapper. (Det är inte speciellt lätt att lyfta en längd à sisidär 40 cm, så gör det direkt på plåten om du har lust, eller var beredd på att få sätta ihop dem igen.) 

Grädda längderna i 175 grader i en kvart. Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. 
 
När längderna har svalnat, skär dem i sneda bitar. Här säger receptet att det blir tio stycken per längd, jag fick minst femton. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. (En av snittytorna, då...) Torka i ugnen i en timme eller mer, sätt ett bestick i ugnsluckan så att den står lite på glänt. Jag lät mina torka i kanske två timmar, tills jag behövde ugnen till annat. 
 
Et voilà! 
 
 
Så himla goda! Och vackra. Jag älskar saffran. De håller ju i en evighet också, de ska ju vara torra. 
 
En fundering - när jag skar de sneda bitarna blev det ju snuttar i ändarna som inte gick att lägga med snittytan uppåt, så de åt jag upp och de var ju som vrålgoda småkakor, bara. Antar därför att man kan använda detta receptet och helt enkelt göra skurna småkakor, som bondkakor eller liknande och strunta i torkningen. Isåfall har jag ju ett ypperligt kakdegsrecept som var mycket enklare att hantera än t.ex degen till brysselkexen häromveckan.