Bon vendredi!

 
 
"Glad fredag, som är som en söndag och lite grann som en minisemester..." 
 
Ja, det är fredag! Jag gjorde mina ärenden efter jobbet - hämtade garn och handlade lite som jag antingen glömde i MatHem-beställningen (hoisinsås, surdegsfrallor, salladslök) eller som var dyrare där än i vanlig butik (kaffekapslar). Slappade i soffan med en kopp kaffe ett tag och smidde planer med Stina i nästa vecka när jag är ledig, och nu har jag förberett middagen med diverse poddar i högtalaren. Ja, det blir vietnamesiska vårrullar idag igen ;) Räkorna ska bara rinna av lite grann. De passar bra att äta lite senare eftersom de är så lätta, så jag ska gräva fram någon film och bara njuta. 
 
"Brasan" är igång, alla ledljus är tända, Nord & Francke är i högtalarna. Jag har bokat om tvättiden till imorgon eftermiddag så jag slipper börja direkt efter Melodikrysset, jag har äntligen plockat ut produkterna som jag ska testa för Smartson (mer om det imorgon, det handlar om mat!) och imorse kom produkterna jag ska testa för Buzzador - det är inte mat utan något som passar mig som hand i handsken. Mer om det också senare. 
 
Det sistnämnda kom förresten genom TMD - Tidig Morgondistribution - och stod vid dörren när jag tog in tidningen. Varför använder inte alla företag en sådan tjänst? Tänk, vad man skulle spara tid, energi och irritation på att slippa gå och hämta paket hela tiden - och vad käckt det är att få det direkt på morgonen. 
 
Imorgon kommer en tävling upp på bloggen förresten, för fina Harper Collins Nordic råkade skicka en bok till mig två gånger om! Jag erbjöd mig såklart att skicka tillbaks den, men föreslog att jag annars kunde köra en tävling och det tyckte de var en bra idé. Så håll ögonen öppna! Förresten fick jag ännu en fin bok av dem idag - även den kommer det förstås mer om inom kort, jag hinner inte fota och skriva i realtid... 
 
MatHem ska komma först vid kl 20, men jag vill verkligen inte stå med händerna i nudlar och koriander när det ringer på dörren, så jag avvaktar. Det går också bra!
 
Jag har varit sugen på att bjuda hem mina närmaste arbetskamrater ett tag, och idag kom jag mig äntligen för att bestämma när och hur - det blir adventsfika 30/11. Vi är åtta stycken med mig och det är precis så många riktiga sittplatser jag kan uppbåda (fast man kan nog få ner fyra i soffan, kinesiskorna är så små) - men finns det hjärterum osv. Jag tänkte att jag skulle baka en saffranskladdkaka och pepparkakor bara. Barnglögg finns, eller kaffe eller te för den som vill. Och så får jag skaffa en adventsljusstake, alltså en bordsstake, av något slag. Men det har jag tänkt göra i alla fall, har bara glömt bort det. 
 
Och nu ska jag göra något som jag njuter oerhört av i slutet på varje vecka - lösa alla veckans Frukostflätor i GP! 

Kommentera här: