Smakebit på söndag, 9 oktober 2016 - Avskedsfesten av Anna Fredriksson

 
Veckans Smakebit kommer ur Avskedsfesten av Anna Fredriksson, som tidigare skrivit Tisdagsklubben, Sommarhuset, Lyckoresan och Augustiresan. Jag har bara läst Tisdagsklubben tidigare och tyckte att den var trevlig - det är denna också. Det tog lite tid för mig att komma in i den, men nu börjar det likna något. 
 
Rebecca jobbar som fristående filmproducent, och nu är det dags för visning av hennes första långfilm. 
 
 
 
"Rebecca tittar in genom dörren till den lilla visningssalongen. Nu har nog alla kommit. Ett tjugotal personer har gått in och stt sig i de svarta skinnsätena. Där i mängden, bland finansiärer och andra, kan hon se Ann och Måns och Filip. Och så Otto, som ännu inte har sett vad som har hänt med hans manus. 
 
Beata är visst försenad. Det vore tråkigt om hon inte dök upp. 
 
Längst ut på främre raden sitter Bengt, författaren till boken Inga kommentarer. Det är en liten tunn man i sextioårsåldern med rött skägg, före detta kvällstidningsreporter som övergått till att skriva satiriska romaner. Nu är han djupt inne i sin nästa bok och har inte alls engagerat sig i filmen, inte flrrän nu. När Rebecca ringde och bjöd in Bengt till visningen blev han tacksam och ville gärna komma. Han undrade också om hon inte vill gå på den stora litteraturgalan om några veckor, han skulle följa med en nominerad kollega och kunde ordna en inbjudan. Hon svarade svävande, har ingen större lust att umgås med Bengt på tu man hand." 
 
Ur Avskedsfesten av Anna Fredriksson, Forum: 2016 
 
 
Idag är det kyligt och ganska mulet i Göteborg, men jag tycker mig se lite ljusning söderut. Vi får se - jag ska hålla mig inomhus och dricka varmt och försöka undvika att det blir något av den förmodade förkylningen. Jag ska bland annat på teater i veckan vilket jag absolut inte vill missa så det är väl klokt att ta det lugnt. 
 
Fler Smakebitar finns hos Mari på Flukten fra virkeligheten
 
 
1 Marie Eggimann:

skriven

Tack för smakebiten hon skriver riktigt bra tycker jag.

2 Monika:

skriven

Anna Fredriksson är en av de där författarna som finns på min väldigt långa nyfiken-på-lista :)

3 CissiG:

skriven

Den här vill jag gärna läsa. Anna Fredriksson skriver så bra!
Tack för smakbiten!

4 Annette:

skriven

Ett väldigt vackert omslag som speglar väldigt bra hur det måste ha varit när hela gänget samlades där ute i stugan. Väldigt trevlig läsning. Jag skrev om boken här, om du vill jämföra intryck : https://justnujusthar.com/2016/09/28/recension-avskedsfesten-av-anna-fredriksson/

5 A ROOM OF MY OWN:

skriven

tack för smakebiten! hoppas att du klarar dig undan förkylningen. jag har också något i antågande...

6 Evelina:

skriven

Har inte läst något av henne än, trots att det verkar som riktigt trevliga böcker. Krya på dig!

7 Åsa:

skriven

Inte läst något av Anna Fredriksson än. Tack för smakbiten!

8 Boklysten:

skriven

Tack för smakbiten!

9 Bokdamen:

skriven

Anna Fredrikssons böcker har jag inte bekantat mig med ännu, men tänkt att jag ska göra det någon gång. Hoppas förkylningen inte bryter ut. Trevligt med teater, blir lite nyfiken på vad du ska se? ;)

Svar: Jag såg The Misfits på Backa Teater :) Vet inte var i landet du finns, men om du har vägarna förbi Göteborg så passa på, den var riktigt bra.
Anna

10 Helena, MsHisingen:

skriven

Har inte läst något av henne. Tack för smakbiten.

Svar: Varsågod! :)
Anna

11 C.R.M. Nilsson:

skriven

Jag har tyckt om det jag har läst av Anna Fredriksson, så jag vill nog läsa den här så småningom. Tack för smakbiten!

Svar: Varsågod! Recension kommer inom mycket kort :)
Anna

Kommentera här: